Ozzy Osbourne nimeää unelmiensa superkokoonpanon, joka on vähemmän yllättäen kovin Beatles-voittoinen

Kovana Beatles-fanina tunnetun Osbournen valinnat eivät tule yllätyksenä.
27.4.2023 18:05

Tenacious D:n Jack Black ja Kyle Gass toimivat Metal Hammer -lehden tuoreimman numeron vierailevina päätoimittajina, ja päätyivät tässä ominaisuudessa vierailemaan itsensä Ozzy Osbournen luona haastattelemassa pimeyden prinssiä. Kaksikko muun muassa uteli Osbournelta, jonka kahdella viimeisimmällä sooloalbumilla on pitkä lista vierailevia muusikoita, keiden elävien tai jo edesmenneiden muusikkojen kanssa Osbourne kaikkein mieluiten tekisi yhteistyötä. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

”Rakastaisin tehdä jotain John Lennonin tai Jimi Hendrixin kanssa. Olisi hienoa tehdä taas jotain Randy Rhoadsin (Osbournen soolobändin edesmennyt kitaristi) kanssa. Olisi myös upeaa, jos Paul McCartney soittaisi levylläni. Hän on mahtava basisti”, Osbourne luettelee.

Tässä vaiheessa Jack Black huomauttaa, että muuten hyvä lista, mutta tämä superkokoonpano kaipaa vielä rumpalia.

”No, Tommy Clufetos on rumpalini nyt ja hän on mahtava rumpali”, Osbourne tokaisee.

Se, että Osbourne nimeää mukaan Lennonin ja McCartneyn, ei tule hirveänä yllätyksenä, onhan Osbourne tunnustautunut suureksi Beatles-faniksi. Hän sanoo olevan Beatlesin ansiota, että hänestä tuli laulaja.

”Päätin mitä haluan tehdä elämässäni kuultuani Beatlesin She Loves You -kappaleen. Minulla oli pieni sininen transistoriradio – muistan sen yhä kuin eilisen – ja kun kuulin sen, olin, että ’Vittu sentään… Mitä tämä on?’ Se osui niin syvälle”, Osbourne ylistää.

”He saivat mielikuvitukseni laukkaamaan. Halusin olla Beatle. Halusin Paul McCartneyn menevän siskoni kanssa naimisiin! Makuuhuoneni seinät oli vuorattu Beatlesien kuvilla.”

Lisää luettavaa