Ozzy Osbournen kitaralegendoilla täytetty uutuuslevy oli vähällä yhdistää melkoisen kepittäjien pyhän kolminaisuuden

3.4.2022 19:09

Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smith on paljastanut lisätietoja tulevan Ozzy Osbournen albumin sisällöstä.

Talk Is Jericho -podcastin haastattelussa Smith kertoo, että kitaralegendoilla jo valmiiksi kyllästettyyn projektiin yritettiin houkutella jopa Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Pagea.

”Tony Iommi ja Ozzy eivät ole koskaan [aiemmin] tehneet yhteistyötä Black Sabbathin ulkopuolella”, Smith toteaa. ”Tony lähetti meille tukun riffejä, ja valikoimme niistä parhaiksi katsomamme. Se oli vitun mahtavaa… sillä on vittu ihan kaikkea. Siellä on kaikkea mitä kukaan voi ikinä toivoa.”

”Eric Clapton soittaa wah wahilla Cream-tyyppisen soolon”, rumpali jatkaa. ”Olimme että, ’Eric, voitko soittaa soolon tälle biisille? Wah wahin kanssa, kiitos…’ Se on se hänen juttunsa. Niinpä hän sooloilee ympäri tätä toista biisiä. Sitten Jeff Beck on mukana kahdella biisillä. Yritimme saada Jimmy Pagen — yritimme saada pyhän kolminaisuuden kokoon — mutta en usko Pagen enää juurikaan soittavan, valitettavasti.”

Smith vahvisti levyllä olevan Ozzy-veteraani Zakk Wylden lisäksi mukana myös Metallican Robert Trujillo, Pearl Jamin Mike McCready ja Queens of the Stone Agen Josh Homme. Tuotannosta vastaa Ordinary Man -albuminkin työstöä luotsannut Andrew Watt.

”Tilanne on se, että jos soitat kitaraa niin [levy] on melko helkkarin hyvä.”

Albumi on Smithin mukaan tällä hetkellä masterointivaiheessa, mutta sen julkaisupäivämäärää ei ole vielä vahvistettu.

Lisää luettavaa