Ozzy Osbournen tuottaja paljastaa, että Pimeyden prinssin uuden albumin sävellykseen ja nauhoitukseen ei juuri aikaa tuhrattu

AOP

Räppäri-laulaja Post Malonen Take What You Want -kappale, jolla Ozzy Osbourne ja Travis Scott vierailevat, debytoi hiljattain Billboardin Hot 100 -listan sijalla kahdeksan. Kyseessä on Pimeyden prinssin ensimmäinen top 10 -sijoitus kolmeenkymmeneen vuoteen, ja se merkitsee samalla listan 61-vuotisen historian pisintä taukoa yksittäisen artistin hittien välillä.

Tuoreessa Billboardille myöntämässään haastattelussa Post Malonen tuottaja Andrew Watt kertoo, kuinka sai Ozzyn mukaan hittibiisille, ja avarsi prosessia, jonka myötä päätyi Ozzyn tulevan soololevyn tuottajaksi.

Ordinary Man -nimen saaneella albumilla Watt vastaa kitararaidoista, Guns N’ Rosesin Duff McKaganin hoitaessa bassovelvollisuudet ja Red Hot Chili Peppersin Chad Smithin tarjotessa projektille tanakat rumpukompit.

”Seuraavana päivänä [Take What You Wantin lauluraitojen äänityksen jälkeen] Ozzy tekstasi minulle, että ’Haluan tehdä levyn kanssasi.'”, Watt muistelee. ”Olin ihan että, se olisi mahtavaa, mutta voinko tehdä sen? Soitin Chad Smithille ja sanoin: ’Jäbä, Ozzy pyysi minua juuri tekemään albumin kanssaan. Oletko mukana?’ Hän sanoi, että ’Et kai vittu soikoon pilaile? Milloin?’ Sitten soitin Guns N’ Rosesin Duff McKaganille ja hän sanoi: ’Et kai vittu soikoon pilaile? Milloin?'”

”Kirjoitimme ja äänitimme Ozzyn koko albumin musiikit neljässä päivässä”, mies paljastaa ja jatkaa: ”Mitään ei suunniteltu ennalta. Menimme vain kolmistaan kellariin, laitoimme kuulokkeet päähän, katsoimme toisiamme ja kirjoitimme 12 biisiä, joista kymmenen muodostaa albumin. Se oli maagista. Minulla ei ole siitä edes muistikuvia. Sitten Ozzy tuli kellariini kuuntelemaan tekemäämme musiikkia. Soitin hänelle kaikki 10 biisiä nupit kaakossa ja lopuksi hän vain sanoi, että ’Se on hyvä’, ja sydämeni hyppäsi kurkkuun. Hän sanoi, että ’Soitan sinulle huomenna’, nousi ylös, otti keppinsä ja lähti yläkertaan. Ajattelin, että ’Voi luoja, hän vihasi sitä! Mitä minä nyt teen?’ Hän soitti minulle seuraavana päivänä ja kysyi: ’Okei, koska alamme kirjoittaa?’ Tämä kuulostaa nyt siltä, että keksin kaiken päästäni, mutta hän tuli seuraavana päivänä ja teimme Ozzyn koko albumin — kaikki musiikit, kitarasoolot, kaikki vokaalit — neljässä viikossa. En ole ollut yhtä ylpeä mistään, sillä se toi minusta taas 12-vuotiaan pojan esiin. Älä ymmärrä tätä väärin, rakastan tekemääni popmusiikkia, mutta tunnen että olen syntynyt soittamaan rokkikitaraa. Sain olla vuoden 2019 Randy Rhoads.”

Watt oli mukana vuonna 2014 julkaistulla California Breed -albumilla, jossa hänen lisäkseen musisoivat entinen Deep Purple -laulaja-basisti Glenn Hughes sekä rumpali Jason Bonham.