Parhaan alkuperäiskappaleen Oscar ensimmäistä kertaa Intiaan – Peittosi muun muassa Lady Gagan ja Rihannan

Parhaasta musiikista palkittiin puolestaan saksalainen Länsirintamalta ei mitään uutta.
13.3.2023 08:19

Oscar-palkinnot jaettiin viime yönä. Parhaan alkuperäiskappaleen palkinto meni historiallisesti ensimmäistä kertaa Intiaan: palkinnon voitti Rahul Sipligunjin ja Kaala Bhairavan esittämä, M.M. Keeravanin säveltämä ja Chandrabosen sanoittama Naatu Naatu telugunkielisestä RRR-elokuvasta. Kansainväliseksi hitiksi noussut Naatu Naatu jätti taakseen muun muassa Lady Gagan (Hold My Hand elokuvasta Top Gun: Maverick) ja Rihannan (Lift Me Up elokuvasta Black Panther: Wakanda Forever).

Tuttuun tapaan parhaan alkuperäiskappaleen ehdokkaat myös esitettiin gaalan aikana. Energinen kappale ja villit tanssikoreografiat saivat gaalayleisön hurmokseen ja esitykselle osoitettiinkin suosiota seisten.

Parhaan musiikin Oscarin vei puolestaan Volker Bertelmann saksalaiseen Länsirintamalta ei mitään uutta -sotaelokuvaan tehdyistä musiikeista. Länsirintamalta ei mitään uutta pokkasi illan aikana kaikkiaan neljä Oscaria.

Oscar-illan suurin voittaja oli Everything Everywhere All at Once -elokuva, joka oli ehdolla 11 kategoriassa ja voitti lopulta 8 palkintoa (muun muassa paras elokuva, naispääosa ja naissivuosa). Katso tarkempi lista voittajista toverilehtemme Episodin sivuilta.

Lisää luettavaa