”Paskat tästä, Lemmy. Voit tehdä tämän vitun levyn yksinäsi” – Motörhead natisi pahasti liitoksistaan 90-luvun puolivälissä

Rumpali Mikkey Dee on muistellut, kuinka vuoden 1996 Overnight Sensation -albumi oli koitua Motörheadin viimeiseksi jääneen kokoonpanon kohtaloksi.

Dee kertoo olleensa lähtökuopissa yhtyeestä vähintään kahdesti, sillä mies tuumaili kitaristi Phil Campbellin kanssa Lemmy Kilmisterin olleen viemässä bändin raskasta ilmaisua liian popahtavaan suuntaan.

”Pidän Bastardsista ja Sacrificestä”, Dee kommentoi Campbellin Dane-pojan isännöimälle Drum for the Song -podcastille. ”Overnight Sensation on todella hyvä levy. Mutta niihin aikoihin… se oli kannaltani kaikkein rankinta aikaa bändissä, sillä Lemmy meni melko pehmolinjalle.”

”Minä ja Phil katselimme toisiamme. [Lemmy] halusi akustista kitaraa, ja melodiat olivat melkein kuin jotain vitun popmelodioita”, mies jatkaa. ”Olimme, että ’Mitä helvettiä tämän nyt on?'”

Miksausprosessin aikana yhtyeen sisällä riideltiin reippaanlaisesti.

”Uskon lähteneeni tuolloin bändistä kaksi tai kolme kertaa”, Dee sanoo. ”Luulisin isäsi tehneen samoin. Sanoimme, että ’Paskat tästä, Lemmy. Voit tehdä tämän vitun levyn yksinäsi. Emme välitä enää paskaakaan.’ Se oli vaikeaa aikaa.”

Overnight Sensation oli ensimmäinen levy kitaristi Michael ”Würzel” Burstonin lähdön jälkeen. Jäljelle jäänyt kolmikko jatkoi yhdessä soittamista aina Lemmyn kuolemaan saakka.