Pate Mustajärvi patentoi huhtikuussa

Popedan levytys- ja keikkatauko ei taaskaan merkitse vapaa-aikaa solisti Pate Mustajärvelle. Miehen seuraavaa soololevy, vähintäänkin kekseliäästi nimetty Patentoitu, ilmestyy huhtikuun aikana. Pitkäsoiton kaksitoista lopullista kappaletta ovat valikoituneet ”noin kuudenkymmenen ehdokasbiisin joukosta”.

Ensimmäinen singlelohkaisu tottelee nimeä Patarouva ja ässähai. Kappaleen ovat kirjoittaneet Jukka Takalo, Antti Lainas ja Vesa Holmala. Sinkulla soittavat Lacu Lahtinen (rummut), Mika ”Lamppari” Lamminsivu (kitara), Klaus Erik Wirzenius (basso), Kalle Alatalo (kitara, mandoliini) ja Okke Komulainen (koskettimet).

– Nuoret miehet ovat tehneet minun näköiseni rallin.  Se ei ole mitään tusinaiskelmää tai turhaa tunteilua tai hienostelua.  Muut saavat sofistikoitua tai itkeä tyynyyn, tämä biisi ei pyytele anteeksi mitään, Mustajärvi kuvailee.

– Tämä on ensimmäinen sooloni, jolla ei ole yhtään vanhaa coverversiota vaan kaikki kappaleet on sävelletty nimenomaan tätä levyä varten. Oli hämmentävää huomata, että merkittävä osa levytettäviksi valituista kappaleista oli sellaisten biisinikkareiden tekemiä, joista en ollut koskaan kuullutkaan. Suomessa on näköjään hämmentävän paljon hienoja nuoria biisintekijöitä.

Patentoitu-kiertue tapahtuu aikavälillä 12.-30.04. Tiedossa ovat seuraavat esiintymiset:

26.04. Hämeenlinna, Verkatehdas
28.04. Tampere, Tampere-talo