Paul McCartney, Kate Bush, Robert Plant ja yli 150 muuta artistia vetoavat Britannian pääministeriin – Vaativat muutosta suoratoistokorvauksiin

156 artistia vaativat Boris Johnsonilta toimia ansaintamallin parantamiseksi.
21.4.2021 15:08

Kaikkiaan 156 artistia – mukaan lukien Paul McCartney, Kate Bush, Jimmy Page, Robert Plant, Chris Martin, Sting, Noel Gallagher, Annie Lennox ja Damon Albarn – ovat allekirjoittaneet Britannian pääministeri Boris Johnsonille osoitetun avoimen kirjeen, jossa tältä vaaditaan toimia suoratoistopalveluista saatavien tulojen parantamiseksi ja tasa-arvoisempaan jakamiseen. Asiasta uutisoi The Guardian.

”Liian pitkään ovat suoratoistopalvelut, levy-yhtiöt ja muut internet-jättiläiset riistäneet esiintyjiä ja luovaa työtä tekeviä ja jättäneet heidät ilman tasapuolista palkkiota. Meidän täytyy siirtää musiikin arvo takaisin sinne, minne se kuuluukin eli tekijöiden käsiin”, kuuluvat kirjeen alkusanat.

Artistit ehdottavat päivitystä vuonna 1988 kirjattuun tekijänoikeuslakiin, jotta suoratoistoista perittävä korvaus olisi enemmän linjassa radiosoittojen kanssa ja kerättäisiin vastaavalla tavalla.

”Lait eivät yksinkertaisesti ole pysyneet teknologian kehittymisen perässä. Kuuntelijat olisivat kauhuissaan, jos tietäisivät, miten vähän artistit ja muusikot tienaavat heidän tilaamistaan suoratoistopalveluista”, kommentoi brittien muusikoiden liiton johtaja Horace Trubridge.

Lisää luettavaa