Pearl Jam- ja Mötley Crüe -voimahahmot sanasodassa – Nikki Sixx: Pearl Jam on yksi historian tylsimmistä bändeistä

5.2.2022 21:23

Pearl Jam -solisti Eddie Vedder keskusteli The New York Timesin haastattelussa 1990-luvun alussa tapahtuneesta murroksesta, jonka aikana ns. heviseipäät, spandex ja hiusspray vaihtuivat flanelliin, maihareihin ja vanhoihin perinnesoittimiin. Samassa yhteydessä mies heittää viiltävää kuittia Mötley Crüen suuntaan.

”Olin töissä sandiegolaisella klubilla lastaamassa kamoja”, Vedder muistelee. ”Päädyin keikoille, joihin en olisi itse vapaaehtoisesti muutoin mennyt — bändeiltä, jotka hallitsivat MTV:tä 80-luvun lopulla. Metallibändit, joita — yritän sanoa tämän nätisti — halveksuin. Girls, Girls, Girls ja Mötley Crüe: haistakaa vittu. Vihasin sitä. Vihasin sitä, miltä se sai kundit näyttämään. Vihasin sitä, miten naiset esitettiin. Se tuntui niin merkityksettömältä.”

”Sitten Guns N’ Roses tuli kuvioihin ja heillä oli luojan kiitos voimaa ilmaisussaan”, Vedder jatkaa. ”Yksi juttu, jota arvostin Seattlessa ja alternative-porukoissa oli se, että tytöt saattoivat pukeutua maihareihin ja villapaitoihin, ja heidän hiuksensa olivat kuin Cat Powerilla eikä Heather Locklearilla — ei mitään häntä vastaan. He eivät myyneet itseään halvalla. Heillä oli mielipiteitä ja heitä kunnioitettiin. Mielestäni se on muutos, joka on pysynyt. Se kuulostaa niin kuluneelta, mutta sitä ennen oli vain korsetteja. Ainoa ysärillä korsettiin pukeutunut henkilö jota saatoin arvostaa, oli Perry Farrell.”

Vedderin vähemmän mairittelevat kommentit kantautuivat luonnollisesti Mötley Crüe -basisti Nikki Sixxin korviin.

”Minua nauratti tänään kuinka paljon Pearl Jamin laulaja vihasi Mötley Crüeta”, mies kirjoittaa Twitterissä. ”Kun otetaan huomioon, että he ovat yksi kaikkien aikojen tylsimmistä bändeistä, niin sehän on otettava kohteliaisuutena, eikös vain?”

Lisää luettavaa