Pedal steelin sävyttämää kantria perjantaihinne – Ensinäytössä Jalavan uutuusvideo

16.5.2014 10:12

Kantrifolkyhtye Jalavan uusi Puhu mulle -single on juuri sellainen kuin hyvän erobiisin kuuluukin olla: riipaisevan melankolinen. Sellainen, että kuulija haluaa kuin vastareaktiona tehdä kaikkensa oman parisuhteensa eteen.

Puhu mulle peilaa avoimesti omaa kahdeksantoista vuotta kestänyttä parisuhdettani, kertoo yhtyeen laulaja Antti Westman. – Vaikka biisi on erittäin henkilökohtainen, käsittelee se jokaiselle pitkässä parisuhteessa olleelle ja olevalle tuttua problematiikkaa. Tuttuudesta syntyy myös biisin erittäin vahva tarttumapinta.

Tekstin teeman lisäksi kyseessä on erobiisi siinäkin mielessä, että Jalavan kokoonpanosta on lähtenyt bändin perustaja ja biisintekijä Ville Wacklin.

– Ville jätti yhtyeen loppuvuodesta 2013, koska halusi keskittyä toiseen bändiinsä (Jukka Ässä), eli lähdön taustalla ei ollut sen suurempaa dramatiikka, selvittää Westman miehistönmuutosta Soundille. 

– Jalavan onneksi lähipiiristä löytyi Ochre Roomin vokalisti ja pääbiisintekijä Lauri Myllymäki, joka tuurasi Wacklinia jo muutamilla keikoilla ennen virallista bändin jäsenyyttä. Lauri on tuonut mukanaan kaivattua stemmalauluvoimaa, innovatiivista, tyylitajuista ja äärimmäisen taitavaa soitantaa, mutta ennen kaikkea uutta intoa, riemua ja tekemisen meininkiä koko bändiin.

Jalava julkaisee syksyllä toisen pitkäsoittonsa. Levyä on äänitetty analogisella tekniikalla ja studiossa kaikki kerralla livenä sisään soittaen.

Puhu mulle -videon on ohjannut Juha Reini.

Jalava juhlistaa uutta singleään tänään keikalla Tampereen Dog’s Homessa.

Lisätietoja: www.facebook.com/Jalavamusiikki

Lisää luettavaa