Olisitko kiltti ja painuisit helvettiin? Perjantaibiisinä Modernistit feat. Mira Luoti

Tämän viikon Perjantaibiisin kertosäe ei syntynyt helpoimman kautta.

Modernistien kolmas albumi julkaistaan 16.10. Kuva: Piritta Houni

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Nyt himoitulle estradille hyppää Modernistit-yhtye, jonka Olisit niin kiltti -singlellä kuullaan myös Mira Luotia.

Nykymuotoinen Modernistit on ollut kasassa vuodesta 2012 asti. Tiukkaa julkaisutahtia yllä pitänyt kokoonpano valmistautuu parhaillaan kolmannen Et nuorene enää -albuminsa julkaisuun. ”Modsien” nokkamies Chris Karvinen lausuu tämänviikkoisesta Perjantaibiisistämme seuraavaa:

Olisit niin kiltti on viimeinen tulevalle levyllemme kirjoitettu biisi. Diggasin kertsin melodiasta ja hyräilin sitä aluksi nonsense-englannilla, ensimmäinen sana oli silloin ”maybe”. Se tuntui sopivan täydellisesti, joten kohtalokseni jäi rikkoa kaikkia sääntöjäni vastaan ja aloittaa kertosäe sanalla ”beibi”. En kuitenkaan vielä silloin saanut koko pakettia täysin toimimaan. Viime hetkillä kirjoitin biisiä PMMP:n kundien Äänivallila-studiolla. Siellä oleva taulu heidän bändistään sai mut oivaltamaan, että tässä pitää nyt olla samanlainen hullunkiilto silmissä -meininki, joka Miralla on taulun kuvassa. Nostin tempon ylös ja kirjoitin tekstin sillä ajatuksella, että Mira laulaisi sitä. Olin lopputulokseen tyytyväinen ja parin viikon päästä tuntui jo pakolliselta pyytää Mira oikeasti mukaan. Onneksi hän diggasi ja lähti, muuten olisin pudottanut biisin pois odottamaan sopivampia aikoja. Nyt mukana on iso loraus punkkia terästettynä glitterillä. Tuo ”beibikin” kuulostaa Miran laulamana itse asiassa aika hyvältä.

The Taulu:

Sekä itse biisi Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtyeestäkin tutun Miro Palokallion ohjaaman videon kera: