Pertti Kurikan kiitospäivä – Yhtye lunastaa lupauksensa ja soittaa vielä yhden keikan

Pertti Kurikan Nimipäivät palaa vielä kerran eläkkeeltä joulukuussa.

Pertti Kurikan Nimipäivät kampanjoi Ei myytävänä! -kansalaisaloitteen puolesta ja lupasi kaikille allekirjoittaneille porkkanana soittavansa vielä yhden keikan, mikäli aloite kerää eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 nimeä. Allekirjoituksia on tätä uutista kirjoittaessa kerätty jo reilusti yli 67 000 ja nyt PKN lunastaa lupauksensa: Ei myytävänä! – Pertti Kurikan kiitospäivä järjestetään tiistaina 5. joulukuuta klo 18–20 Helsingin Kansalaistorilla.

”Tämä kansalaisaloite on tärkeä, koska me ei olla mitään kilpailutavaroita, joita pitäisi kilpailuttaa. Me ei olla kauppatavaroita, eikä me olla myytävänä. On tyhmää, että Suomessa pitää näitä vammaisten asioita kilpailuttaa. Tulet näkemään Pertti Kurikan Nimipäivät vielä elämäsi aikana yhden kerran tärkeän asian puolesta. Kansanedustajille haluan sanoa, että lopettaisivat tollaisen ihmisten kilpailutuksen, kun se on tyhmää, siinä ei ole mitään hauskaa eikä kivaa. Mä oon luottavaisilla mielillä, että kansanedustajat ymmärtää meitä tän asian kanssa”, laulaja Kari Aalto kommentoi.

”Kiitos oikein paljon, että olette kuulleet Pertti Kurikan Nimipäivien biisejä ja haluan kiittää ihanasti, että kansalaisaloite on mennyt hienosti ja komeasti tää homma. Ei myytävänä! Ei myytävänä!” toteaa puolestaan Pertti Kurikka.

Kansalaisaloitteessa vaaditaan vammaisten ihmisten asumisen ja jokapäiväisen elämän kannalta välttämättömien palveluiden kilpailuttamisen lopettamista ja niiden rajaamista julkisia hankintoja koskevan lain ulkopuolelle. Palveluiden kilpailuttaminen on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten ihmisten oikeuksista.