Pertti Kurikan Nimipäivät versioi Eppu-klassikon – Mutta kuka ön Pertti Ström?

Kuka ön Pertti Ström? kysyi Eppu Normaali vuonna 1978 Aknepop-albumillaan. No, kuten historiankirjat hyvin tietävät kertoa, kyseessähän oli Poko Rekords -moguli Epe Heleniuksen käyttämä salanimi, jolla hän kirjoitti levyarvioita Soundiin.

Nyt tuon pikkuklassikon on ottanut käsittelyyn tämän ajan kovin punkbändimme eli Pertti Kurikan Nimipäivät. Kauniisti on PKN muokannut Aknepopin kannestakin omannäköisensä version. Biisi tulee sisältymään ensi vuoden alussa ilmestyvälle Eput rautaa 2 -tribuuttilevylle.

No niin, onko biisi kuunneltu? Hyvä. Seuraavaksi katsokaa alla oleva informatiivinen videopätkä, jonka jälkeen tiedättekin katsoa tänäiltana Possen. ”Ja muistakaa nautiskella ja muistakaa oksentaa ja muistakaa ripuloida ja muistakaa että tulee verta takapuolesta”, kuten Toni videolla ohjeistaa.

 

 

– Tämä biisi syntyi silloin kun äänitettiin se. Se on nopee biisi sen takia koska minä tykkään siitä biisistä. Varmaan Pertti ja Samikin tykkää. Kari tykkää siitä sen takia että se on hyvä biisi. Siitä se biisi syntyi, kertoo rumpali Toni Välitalo.

Pertti Kurikka kuvailee kappaleen valintaprosessia näin:

– Valitsimme Pertti Strömin koska se on hyvä biisi ja sen on esittänyt Eppu Normaali. Minulle se oli hirveän vaikea soittaa kun siinä vaihtuu yhdessä kohtaa sointu niin nopeasti. En oikein osaa soittaa sitä. Muuten se oli ihan jees mutta oli vähän vaikeuksia. Eppuja kuulin ekan kerran kun olin nuori mies Antinkartanossa. Kävin keittiön Reetta-rouvan luona kylässä ja hänellä oli levy jossa laulettiin ”jee-jee-jee, jee-jee-jee-jee-jee”. Se oli hittilevy. Sitten kuuntelin lisää Eppujen kappaleita, mm. se vihreän värinen levy jossa oli Eppujen kuva, se levy missä ne kaverit makaa lattialla, yksi ajaa polkupyörällä ja yksi istuu moottoripyörän satulassa. Mulla on Eppu Normaalia kaseteilla, cd-levyillä ja vinyylilevyillä. Sellanen levy missä Eppu Normaali juo kahvia ja hänellä on lasit päässä.

Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisee uuden kappaleen Pertti käyttää kondomia  1. joulukuuta, jolloin vietetään kansainvälistä Maailman aids-päivää. Seitsemäntuumaisen Pertti käyttää kondomia -singlen B-puolella on kappale nimeltä Huulipuna. Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy myös Maailman aids-päivän tapahtuman pääesiintyjänä 1. joulukuuta ravintola Herculeksessa Helsingissä.

Pertti Kurikan Nimipäivät on mukana myös Sound of Finlandin 20.11. julkaisemalla joulu-EP:llä Kylmän joulun paluu kappaleella Joululahja. EP on jatkoa Poko Rekordsin legendaariselle punk-henkiselle joulukokoelmalle Kylmää joulua! vuodelta 1978.

Alkuperäisen Eppu-biisin kuulet tästä: