Pete Townshend sanoo tylyjä sanoja Keith Moonista ja John Entwistlestä: ”Hyvä, että he ovat poissa”

AOP

The Who -ikoni Pete Townshendin Rolling Stonelle antama haastattelu on saanut miehen kuulijakunnan raapimaan päätään. Townshend ei todellakaan silittele sanojaan, vaan puhuu jyrkkään sävyyn kaikista yhtyetovereistaan – sekä elävistä että kuolleista.

The Whon maineikas rumpali Keith Moon menehtyi päihteisiin vuonna 1978, ja basisti John Entwistle poistui keskuudestamme vuonna 2002. Hyvä että menivät, tokaisee Townshend nyt.

”Tämä ei varmaan tee The Whon faneja kovin iloiseksi, mutta luojan kiitos siitä, että he ovat poissa”, Townshend sanoo.

”Heidän kanssaan oli helvetin vaikea soittaa. He eivät koskaan saaneet aikaiseksi omia bändejään. Uskon, että minun musiikillinen kurinalaisuuteni sekä rytminen tehokkuuteni piti koko yhtyeen kasassa.”

Townshend tarkentaa, että Etnwistlen jymisevällä bassolla oli paha taipumus peittää muut soittimet alleen. ”Kun hän kuoli ja tein ensimmäiset pari keikkaa ilman häntä, Pino Palladino soitti bassoa. Hän soitti eri tavalla, ja ajattelin, että vau, minullahan on yhtäkkiä jotain tekemistä.”

Villistä soittotyylistään kuuluisa Keith Moon saa puolestaan sapiskaa siitä, että toisin kuin rumpaleiden toimenkuvaan kuuluu, hän ei huolehtinut biisien temposta.

”Minun piti hoitaa se. Joten kun hän kuoli, ajattelin, että ainakaan minun ei tarvitse enää vahtia sitä osastoa”, Townshend sanoo.

Mitä laulaja Roger Daltreyhin tulee, hän ja Townshend eivät ilmeisesti ole ylimpiä ystävyksiä. Osapuolet kunnioittavat toisiaan muusikoina, mutta Rolling Stonen toimittaja kirjoittaa, että muuten kaksikko pysyttelee erillään toisistaan.

”Jos katsot, miten Roger esiintyy, hän käy lavalla läpi useita vaiheita. Joskus hän ei malta olla katsomatta minuun. Hänen katseestaan näkee ärtymystä. Häntä ärsyttää, että edes olen siellä”, Townshend sanoo.

Vähän surullisen kuuloista toimintaa. Ainakaan Townshendia ei voi sanoa kaveriksi, joka varoo liikaa sanojaan.