Pianisti Bobbie Lee Nelson, Willie Nelsonin sisko ja bänditoveri, on kuollut 91-vuotiaana

Bobbie Nelson nukkui pois läheistensä ympäröimänä 10. maaliskuuta.
14.3.2022 12:58

Pianisti ja laulaja Bobbie Lee Nelson, Willie Nelsonin vanhempi sisko, nukkui pois torstaiaamuna 10. maaliskuuta. Suru-uutisesta tiedotettiin Willie Nelsonin some-kanavissa. Bobbie Nelson oli kuollessaan 91-vuotias.

Bobbie Nelson oppi jo nuorena soittamaan pianoa ja aloitti musiikkiuransa 16-vuotiaana tulevan aviopuolisonsa perustamassa ja johtamassa Bud Fletcher and The Texans -yhtyeessä, jossa myös Willie Nelson oli mukana. Nelson ja Fletcher kuitenkin erosivat vuonna 1955 ja samalla hajosi myös yhtye. Nelson päätyi töihin Hammond Organ Companylle, kunnes 1970-luvun alussa Willie Nelson otti hänet osaksi The Family -taustayhtyettään ja mukaansa niin studioon kuin keikkalavoille. Vuonna 2008 Bobbie Nelson julkaisi ainoaksi jääneen sooloalbuminsa Autobiographyn.

”Siskoni Bobbie on sankarini ja hänen tarinansa on kaikkein tärkein. Ilman siskoani en olisi tänä päivänä tässä, missä nyt olen. Olen aina tarvinnut häntä”, Willie Nelson kirjoitti vuonna 2020 ilmestyneessä Me and Sister Bobbie: True Tales of the Family Band -kirjassa.

 

Lisää luettavaa