PMMP työstää studiossa lastenlauluja

1.8.2007 15:18

Kesän mittaan festivaaliyleisöjä ympäri Suomen laulattanut PMMP ahkeroi myös studion suunnalla. Kuten jo aikaisemmin on kerrottu, yhtye työstää lastenlauluista koostuvaa cover-albumia. Kiekko ilmestyy myöhemmin syksyllä.

Kesän mittaan festivaaliyleisöjä ympäri Suomen laulattanut PMMP ahkeroi myös studion suunnalla. Kuten jo aikaisemmin on kerrottu, yhtye työstää lastenlauluista koostuvaa cover-albumia. Kiekko ilmestyy myöhemmin syksyllä.

– Onhan tämä nauhoittaminen ollut kovinkin erilaista suhteessa aikaisempien PMMP-levyjen kasaamiseen, kun kappaleet ovat jo valmiiksi olemassa. Kaikki tekeminen on nyt periaatteessa tulkitsemista, tuotantoa, soittamista… Ja onhan tämä helppoa myös sen puolesta, ettei tarvitse lainkaan hioa ja epäillä tekstiä tai melodiaa. Myös tuottajamme Jorin (Sjöroos) puolesta tällainen tekeminen on toki vaivattomampaa ja nopeampaa, kun välistä puuttuu raastava luomisvaihe, PMMP:n Paula Vesala sanoo.

Kuinka rankasti olette sovittaneet kappaleita?

– Useimpien albumille tulevien biisien sovitukset ovat Jorin puuhailemia ja ne ovat melkoisen vivahteikkaita, mutta ainakin yhdessä kappaleessa noudatettiin ihan alkuperäistä sovitusta. Toisaalta taas viime viikolla purkitettu Miska soutaa joella -laulu muuntui tekemisvaiheessa ja Jorin "jälkipyörittelyssä" hyvinkin erilaiseksi kuin ehkä alun perin oli ajateltukaan.

– Nyt lastenlauluja julkaistessa täytyy myös muistaa, että sanojen pitää kuulua selvästi eli laulujen täytyy olla tavallista kovemmalla. Leskiäidin tyttäret -levyllähän lauluosuudet laitettiin tietoisesti hiljemmalla kuin Kovemmat kädet -plätyllä.

Millä perusteella lastenlaulut on valittu?

– Kolmestaan (minä, Jori ja Mira Luoti) niitä mielekkäimpiä valittiin. Jokainen sai tuoda messiin myös "mustan hevosen". Jorin valinta sisältää eläimiä, minun puolestaan keijuja ja Miran kappale on nukkeen liittyvä. Sitä tässä nyt ihmetellään, että onko Matkustan ympäri maailmaa -kappaleen nimi muka oikeasti Matkalaulu? Sekin kappale on nimittäin harkinnassa.

PMMP jää elokuun esiintymisten jälkeen keikkatauolle, joka jatkuu ensi vuoden kevääseen. Yhtyeen seuraava uutta materiaalia sisältävä studioalbumi ilmestyy syksyllä 2008.

www.pmmp.fi

Lisää luettavaa