Podcastin perustanut Timo Tolkki syyttää ruotsalaisbändiä sävellyksensä plagioimisesta

Ensimmäinen uutinen: Timo Tolkki on ryhtynyt podcast-hommiin. Stratovariuksen entinen johtohahmo ja myöhemmin monenlaisia bändiprojekteja luotsannut Tolkki isännöi The Timo Tolkki Podcastia, jonka ensimmäinen jakso on kuultavana The Rat Salad Review -sivustolla.

Toinen uutinen: puheohjelman ensimmäinen osa tykitellään läpi timotolkkimaisen repäisevästi, sillä kitaristi syyttää heti kärkeen ruotsalaista Eclipse-yhtyettä biisinsä kopioimisesta. Kysymyksessä on Eclipsen The Masquerade -kappale, joka julkaistiin bändin tämänvuotisella Paradigm-levyllä. Tolkki kuulee biisissä paljon samaa kuin Revolution Renaissance -orkesterin nimikkokappaleessa vuodelta 2008.

It’s a fucking rip-off”, Tolkki sanoo lähetyksessä. ”Kuulun saksalaiseen tekijänoikeusjärjestö GEMA:n, ja saksalaiset ovat todella anaalisia tekijänoikeusrikkomusten suhteen. He hoitavat oikeusjutun.”

Kappaleita voi itse kukin vertailla alapuolelta. Onhan noissa samaa meininkiä, mutta esitysten prikulleen samaksi kappaleeksi kutsuminen on rohkeahko väite – saa nyt nähdä, tuleeko tästä todella oikeudessa seuraamuksia. Jupakasta uutisoi myös Blabbermouth.