Popradion erikoinen tempaus: soittanut jo päivän verran vain ja ainoastaan yhtä Rage Against The Machinen kappaletta

Rage Against The Machine.
EPA / ALBERTO MARTIN / ALL OVER PRESS

Paikallislehti arvelee tempauksen liittyvän kanavan linjan muutokseen.

Vancouver Sun uutisoi paikallisen KiSS FM -radiokanavan erikoisesta tempauksesta. Pop- ja soft rock -musiikkiin painottunut kanava on nimittäin keskiviikkoaamusta lähtien soittanut vain ja ainoastaan rap metal/rock -yhtye Rage Against The Machinen Killing In The Name -kappaletta uudestaan ja uudestaan.

Aika ajoin kappaleen väliin on ajettu tallenteita kuuntelijoilta tulleista puheluista, joissa anotaan kanavaa soittamaan jotain muuta biisiä – tai vaihtoehtoisesti nimenomaan toivotaan, että kanava soittaisi Killing In The Name -biisin seuraavaksi. Niin tai näin, seuraavana biisinä lähtee joka tapauksessa aina sama Rage Against The Machine -hitti.

Vancouver Sun lähestyi kanavaa ja kysyi, mikä on homman nimi, mutta kanavan edustaja kommentoi ainoastaan kryptisesti, että lisää infoa aiheesta tulee torstaiaamuna.

Lehdessä spekuloidaan tempauksen liittyvän kanavan linjan ja brändin muuttumiseen. Rage Against The Machine -maraton nimittäin alkoi päivä sen jälkeen, kun kanava erotti kaksi juontajaansa sekä lähteiden mukaan myös muita työntekijöitään.

”KiSS muuttuu ja valitettavasti meille kerrottiin, ettemme tule olemaan osana tätä uutta lukua”, kanavan suosittua aamuohjelmaa juontaneet Kevin Lim ja Sonia Sidhu totesivat viimeisessä lähetyksessään.

Vastaavanlaisia tempauksia – joita kutsutaan nimellä ”stunting” – on nimittäin tehty ennenkin kanavien muuttaessa tyyliään tai brändätessään itsensä uudelleen. Esimerkiksi vuonna 1992 eräs kanava Wisconsinin Milwaukeessa soitti kokonaisen viikonlopun ainoastaan R.E.M.-yhtyeen It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine) -kappaletta vaihtaessaan musiikillisen linjansa ja vuonna 2014 sanfranciscolainen latinomusiikkikanava soitti 72 tunnin ajan Nellyn Hot In Herre -kappaletta vaihtaessaan linjansa r&b:hen.

Oli biisivalinta sattumaa tai ei, mutta Rage Against The Machine aloittaa 9.7. kauan odotetun, koronapandemian vuoksi lykkääntyneen paluukiertueensa. Yhtye kiertää ensin Pohjois-Amerikassa saapuen Eurooppaan elokuun lopussa. Bändi konsertoi muun muassa Ranskassa, Saksassa, Itävallassa, Puolassa ja Kroatiassa.