Tom Morello kertoo, mikä on hänen oma suosikkinsa Rage Against The Machinen lyriikoista – ”Se on universaali kannanotto”

Fuck you, I won't do what you tell me on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella voimakas viesti, sanoo kitaristi.
19.8.2020 12:28

Kitaristi Tom Morello keskusteli urastaan ja elämästään hiljattain Rolling Stone Music Now -podcastissa. Puheenaiheeksi nousi luonnollisesti myös paluuta tekevä Rage Against The Machine ja Morello paljasti, että yhtyeen ikonisen Killing In The Name -kappaleen lopussa kuultava ytimekäs Fuck you, I won’t do what you tell me -huudahdus on hänen oma suosikkinsa kaikista laulaja-räppäri Zack de la Rochan sanoituksista.

”Se on universaali kannanotto. Vaikka se onkin hyvin yksinkertainen pätkä, se on mielestäni yksi hänen loistavimmistaan”, Morello toteaa.

Yhtyeen esikoisalbumin ensimmäisenä singlelohkaisuna ja levyn toisena raitana kappale toimi hyvänä käyntikorttina voimakkaasti kantaaottavan bändin musiikista ja sanomasta, mutta biisin sanat jätettiin kuitenkin alun perin kokonaan pois levyn kansivihosta. Morellon mukaan bändi ajatteli viestin iskevän näin entistäkin kovemmin.

”Jätimme sanat pois, koska siinä oli kuitenkin vain muutama rivi, sitten 16 kertaa fuck you ja lopussa kerran motherfucker. Ajattelimme, että annetaan tuon kappaleen seistä omillaan kaiken sen mahtavan poliittisen runouden keskellä.”

Korjaus artikkeliin 19.8.2020 klo 15.24: Päivitetty tekstiin, että Killing In The Name on yhtyeen debyyttialbumin toinen raita, ei ensimmäinen.

Lisää luettavaa