Jane’s Addiction yllätti kerran yleisönsä kepposella, jossa Tom Morello oli osallisena – ”Valot sammuivat, ihmiset huusivat ja minä astelin lavalle…”

Mahtanut olla melkoinen näky.
6.10.2021 12:02

Tom Morello (Rage Against The Machine, Prophets Of Rage, Audioslave) muisteli tuoreessa Tuna On Toastin haastattelussa hauskaa kepposta, jonka Jane’s Addiction järjesti keikallaan pahaa-aavistamattomalle yleisölle. Morello kertoo tämän tapahtuneen joskus 1980-luvun lopulla, jolloin hän itse soitti Lock Up -nimisessä bändissä, jonka laulaja oli Jane’s Addictionin Perry Farrellin ystävä.

”He kutsuivat meidät keikalleen, mutta ei lämppäriksi vaan esittämään heitä”, Morello muistelee.

”Valot sammuivat, ihmiset huusivat villisti ja minä astelin lavalle Dave Navarro -peruukissa. Sitten soitimme Pig In Zen -kappaleen parhaan kykymme mukaan.”

Sen lisäksi, että kepposesta irtosi hyvät naurut, Morello kertoo saaneensa tempauksesta esimakua siitä, millainen yhteys bändillä ja faneilla voi parhaimmillaan olla.

”Olin käynyt paljon keikoilla siihen mennessä, mutta muistan yhä sen tunteen, joka siitä yleisöstä huokui. On bändejä, joista ihmiset pitävät ja joita ihmiset rakastavat, mutta sitten on bändejä, joihin ihmiset todella uskovat. Ja se intensiteetti, mitä se yleisö huokui – eihän se ollut minulle osoitettu, koska olin huijari! Mutta tunsin kuitenkin sen lähes uskonnollisen hurmoksen”, Morello sanoo.

”Soitimme ehkä puolikkaan biisin ja sitten oikea bändi tuli lavalle soittamaan keikan loppuun. Mutta muistan ajatelleeni, etten ole koskaan kokenut mitään vastaavaa ja toivoin, että saan jonain päivänä tehtyä jotain, joka saa aikaan sen saman tunteen.”

Lisää luettavaa