Primal Scream- ja Felt-kosketinsoittaja Martin Duffy, 55, on kuollut

Duffy oli mukana Primal Screamin kaikilla studioalbumeilla.
20.12.2022 15:04

Primal Scream -yhtyeen pitkäaikainen kosketinsoittaja Martin Duffy on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut Duffyn veli, joka kertoi muusikon menehtyneen tapaturmaisen kaatumisen aiheuttamaan aivovammaan. Duffy oli kuollessaan 55-vuotias.

Englannin Birminghamissa syntynyt, Rednalissa kasvanut Duffy innostui musiikista ja soittamisesta Beatlesin, Led Zeppelinin sekä myöhemmin punk rockin ja 2 tonen inspiroimana. Hän liittyi jo 1970-luvulla perustettuun Felt-yhtyeeseen vuonna 1985 ja oli mukana bändin seitsemällä vuosien 1985-1989 välillä julkaistulla pitkäsoitolla. Yhtye lopetti toimintansa 1989, jonka jälkeen Duffysta tuli täysiaikainen jäsen Primal Scream -yhtyeessä, jonka kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla, Sonic Flower Groovella (1987) sekä nimikkolevyllä (1989) tämä oli mukana vierailevana muusikkona.

Duffy oli lyhyesti mukana myös Charlatansissa vuosina 1996-1997 korvaten menehtyneen alkuperäisjäsen Rob Collinsin. Duffy oli mukana Charlatansin lämmitellessä Oasis-yhtyettä legendaarisella Knebworthin-keikalla 1996 ja soitti myös yhtyeen Tellin’ Stories -levyllä (1997). Lisäksi Duffy oli osana Charlatans -nokkamies Tim Burgessin ja The Libertines -kitaristi Carl Barâtin perustamassa The Chavs -superryhmässä ja teki urallaan yhteistyötä muun muassa Chemical Brothersin, Paul Wellerin, Beth Ortonin ja Steve Masonin kanssa. Hän julkaisi Assorted Promenades -sooloalbumin vuonna 2014 Burgessin O Genesis -levy-yhtiön kautta.

Sekä Duffyn entinen Charlatans-yhtyetoveri Burgess että ex-Oasis-laulaja Liam Gallagher muistivat edesmennyttä muusikkoa Twitterissä.

Lisää luettavaa