”Prince ansaitsee parempaa” – Madonnan tribuuttiesitystä vastustava adressi kerännyt lähes 8000 nimeä

Tulevana maanantaina järjestettävä Billboard Music Awards -gaala on ensimmäinen iso musiikkijuhla sitten Princen kuoleman. Gaalan järjestäjät ovatkin suunnitelleet Princen muistoa kunnioittavaa esitystä, jonka tähdeksi on kiinnitetty Madonna.

Princen ja Madonna ovat paitsi syntyneet samana vuonna ja vaikuttaneet suuresti popmusiikkiin kukin tahollaan, myös levyttäneet yhdessä. Princen ja Madonnan duetto Love Song löytyy Madonnan neljänneltä albumilta Like A Prayer. Prince myös osatuotti kyseisen albumin ja soitti myös kitaraa osalla kappaleista, kuten hitiksi nousseella nimikkokappaleella.

Kaikki fanit eivät Madonnalle kuitenkaan lämpene. Eräskin fani, Stacey Wilson nimittäin perusti change.org -sivustolle adressin, jotta Madonnan esitys peruttaisiin.

– Prince ansaitsee paljon parempaa. Madonna ei saa olla yksi ja ainoa esiintyjä, joka tekee hänelle kunniaa, kuuluu Wilsonin vetoomuksen pohjustus.

Eikä Wilson ole mielipiteineen yksin, sillä adressi on kerännyt tätä kirjoittaessa reilut 7 800 allekirjoitusta.

Madonnaa sopivammaksi tributoijaksi ehdotetaan esimerkiksi Lenny Kravitzia, Sheila E:tä, Chaka Khania tai Princen The Revolution -yhtyeessä vaikuttaneita Wendyä ja Lisaa. Eräs vetoomuksen allekirjoittanut menee vielä askeleen pidemmälle:

– Ainoa, joka voi tehdä kunniaa Princen musiikille, on Prince itse! Miksi edes yrittää? Billboardin pitäisi kaivaa arkistojen syövereistä jotain ennen kuulematonta tai näkemätöntä materiaalia ja täyttää sydämemme rakkaudella, kommentoi Cathie Long.

Billboard Music Awardsin tuottaja Mark Bracco on tietoinen adressista ja puolustaa Madonnaa.

– Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, mutta olemme otettuja saadessamme Princen kollegan ja ystävän osoittamaan kunniaa gaalassamme. En voi sanoa, mitä tuleman pitää, mutta voin luvata esityksen olevan fantastinen ja kaunis, Bracco rauhoittelee.