Princen menestyselokuva siirretään musikaalilavalle – ”Paras mahdollinen kunnianosoitus”

Purple Rain täyttää 40 vuotta.
9.1.2024 08:15

Vuonna 1984 julkaistiin Princen tähdittämä Purple Rain -elokuva sekä elokuvan soundtrackina toiminut Purple Rain -levy, jotka nostivat Princen suursuosioon. Purple Rain oli Princen ensimmäinen Billboard-listan ykköseksi noussut albumi ja sitä on myyty maailmalla yli 25 miljoonaa kopiota. Albumi löytyy myös Rolling Stone -lehden kaikkien aikojen 500 parasta levyä -listan sijalta kahdeksan. Elokuva puolestaan keräsi lipputuloja maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa ja palkittiin musiikeistaan Oscarilla.

40 vuotta täyttävää levyä ja elokuvaa juhlistetaan siirtämällä ne ensimmäistä kertaa virallisesti Broadwayn musikaalilavalle. Playbillin mukaan Purple Rain -musikaalin ohjaa Lileana Blain-Cruz, tuottajan toimii Orin Wolf ja käsikirjoituksesta vastaa Branden Jacobs-Jenkins. Musikaalilla on Princen perikunnan siunaus.

”Siitä on lähes 40 vuotta, kun Princen legendaarinen elokuva hurmasi maailman. On paras mahdollinen kunnianosoitus Princelle ja Purple Rainin perinnölle saattaa tämä rakastettu tarina lavalle. Olemme innoissamme tiimistä, joka tuo teatraalisuutta alkuperäiseen tarinaan emmekä malta odottaa, että uusi sukupolvi löytää Purple Rainin ja että alkuperäiseen elokuvaan ja levyyn rakastuneet pääsevät jälleen kerran kokemaan sen voiman, tällä kertaa livenä”, perikunnan edustajat kommentoivat.

Päivitys 10.1024: Lisätty tieto, että musikaali tähtää Broadwayn lavoille. Lisätty myös Princen virallisen Facebook-kanavan tuore julkaisu aiheesta.

Lisää luettavaa