Progesuuruudelle erikoinen kunnianosoitus torontolaiseläintarhalta – Kuuluisten vesisikojen poikue nimettiin trion mukaan

Bonnie ja Clyde saivat kolme jälkeläistä, jotka saivat nimekseen Alex, Geddy ja Neil.
26.6.2017 10:06

Kanadan lahja progressiivisen rockin maailmalle eli Rush on vuosien saatossa kerännyt jos jonkinlaisia kunnianosoituksia ja palkintoja aina Rock ’n’ Roll Hall of Fame -nimityksestä omaan nimikkopuistoon Toronton Willowdalessa, jossa laulaja-basisti Geddy Lee ja kitaristi Alex Lifeson viettivät lapsuutensa. Tuoreimmasta ja myös yhdestä erikoisimmista kunnianosoituksista vastaa niinikään Torontossa sijaitseva High Parkin eläintarha.

Eläintarhassa elelevä vesisikapariskunta nousi toukokuussa otsikoihin karattuaan ja vietettyään yhteensä 36 päivää karkuteillä, kunnes kaksikko lopulta saatiin kiinni ja palautettua eläintarhaan. Bonnieksi ja Clydeksi ristitty pariskunta oli ennen ”kuherruskuukauttaan” synnyttänyt kolme poikasta ja eläintarha päätti nimetä uudet perheenjäsenet yleisöäänestyksen perusteella. Suosituimmaksi nimiyhdistelmäksi nousi Alex, Geddy ja Neil Rush-muusikoiden mukaan.

”Kiitos kaikille äänestäneille, tämä on suuri kunnia! Muuten, kuka niistä on minä? Yhdelläkään ei ollut silmälaseja siinä kuvassa jonka minä näin”, Geddy Lee kiittelee ja sanailee Toronto Star -lehdessä.

Kapybara eli vesisika on maailman suurin jyrsijä, joka elää Etelä-Amerikassa ja kasvaa 100–134 cm pitkäksi. Sen säkäkorkeus on noin puoli metriä ja voi painaa 35–66 kiloa.

Lisää luettavaa