Toronton pormestari antaa tunnustusta progerokkareille – Rush saa kaupungin avaimet ja nimikkopuiston

Toronton pormestari John Tory myöntää viikonloppuna Rush-yhtyeen perustajakaksikolle Alex Lifesonille ja Geddy Leelle kaupungin avaimet musiikillisista ansioistaan ja Toronton tunnettuvuuden parantamisesta. Asiasta uutisoi Toronto Sun.

”Rushin maailmanlaajuisesti tunnettu soundi on muokannut osaltaan Toronton omaa musiikillista identiteettiä, joka on aina ollut uniikki yhdistelmä eri tyylejä ja vaikutteita. On päätähuimaavaa ajatella, että heidän suosionsa alkoi juuri täällä, Torontossa Willowdalen kaupungiosassa”, pormestarin edustaja Amanda Galbraith kommentoi Toronto Sunille.

Kaupungin avainten lisäksi Torontossa syntynyt ja lapsuutensa viettänyt kaksikko saa Willowdalesta myös oman nimikkopuiston. Lee Lifeson Art Park tulee sisältämään musiikkiin pohjautuvia taideinstallaatioita.

Alex Lifeson ja Geddy Lee perustivat Rushin Willowdalessa vuonna 1968 rumpali John Rutseyn kanssa. Vuonna 1974 julkaistun debyyttialbumin jälkeen Rutsey vaihtui Neil Peartiin ja loppu on progressiivisen rockin historiaa.

Rush on aina muistanut ja ollut ylpeä juuristaan. Esimerkiksi yhtyeen hittilevy Moving Picturesin (1981) instrumentaali YYZ on saanut nimensä Toronton lentokentän virallisesta sijaintikoodista ja kappaleen alun rytmitys on Morse-koodiksi muunnettuna – arvasit oikein – Y, Y ja Z.