Prophets Of Ragen Brad Wilk: ”Meitä on helppo vihata, mutta se myös ajaa meitä eteenpäin” – Rumpali povaa yhtyeelleen pitkää ikää

Wilkin mukaan pahinta olisi, jos musiikki ei aiheuttaisi kuulijassa minkäänlaista reaktiota.
21.3.2018 09:49

Rage Against The Machinessa, Audioslavessa ja tätä nykyä Prophets Of Ragessa rumpaloiva Brad Wilk keskusteli Modern Drummerin haastattelussa Tom Morellon, Tim Commerfordin, Chuck D:n, B-Realin ja DJ Lordin kanssa perustamansa yhtyeen pitkäkestoisuudesta.

Bändi kenties syntyi vastalauseena Donald Trumpille ja on hyvin ajassa kiinni, mutta Wilk vakuuttaa, ettei kyse ole lyhytaikaisesta projektista vaan oikeasta ja pitkäikäisestä bändistä. Eikä menoa hidasta edes vahvasti kantaaottavan bändin osakseen saama kritiikki ja vastustelu – päin vastoin.

”Olen soittanut jo ikuisuuden parhaimman basistin [Commerford] ja kitaristin [Morellon] kanssa ja minusta olemme yhdessä tehneet jotain ainutlaatuista ja spesiaalia. Kun mukaan lisätään DJ Lord, Chuck D ja B-Real, homma nousee ihan uudelle tasolle”, Wilk toteaa.

”Meitä on helppo vihata, mutta se myös ajaa meitä eteenpäin. Olimme helppo kohde jo Rage Against The Machinessa. Itse asiassa tuntuu siltä, että kaikki bändit, joissa olen ollut ovat olleet helppoja kohteita vihata, haha! Rakastakaa tai vihatkaa, kunhan ette ole välinpitämättömiä tekemäämme musiikkia kohtaan. Suututan ja herättelen ajattelemaan ihan mielelläni.”

”Mielestäni pop-musiikissa ei tällä hetkellä oteta kantaa ja käsitellä tarpeeksi politiikkaa, joten käy järkeen, että me teemme niin.”

Mitä Donald Trumpiin tulee, ensi kesänä Seinäjoen Provinssissa esiintyvän Prophets Of Ragen rumpali sanoo vain toivovansa, että pilvellä on loppujen lopuksi hopeareunus.

”Jos Hillary Clinton olisi tullut presidentiksi, isot koneet olisivat johtaneet maata kuin aina ennenkin tähän asti eikä kukaan olisi kiinnittänyt niin paljon huomiota. Trump on herätellyt monia ja minusta tuntuu, että meillä on nyt enemmän mahdollisuuksia vallankumoukseen kuin koskaan aiemmin. Toivon vain, että vallankumous olisi rauhallinen”, Wilk tuumaa.

Lisää luettavaa