”Audioslave teki minusta paremman muusikon” – Tim Commerford pohtii kehityskaartaan Rage Against The Machinesta Prophets Of Rageen

Basisti sanoo olevansa musiikillisesta kehityksestään paljon velkaa Chris Cornellille.
29.8.2017 14:06

Rage Against The Machinen, Audioslaven sekä nykyisin Prophets Of Ragen riveistä tuttu basisti Tim Commerford keskusteli 2 Hours with Matt Pinfield -podcastissa omasta musiikillisesti kehittymisestään ja erityisesti siitä, miten suuri merkitys Chris Cornellilla oli asian kanssa.

– Siihen asti Rage Against The Machine oli ainoa bändi, jossa olin soittanut. Päädyin pitkälti suoraan makuuhuoneestani bändiin ja niinpä Tomin (Morello), Bradin (Wilk) ja Zachin (de la Rocha) kanssa soittaminen oli turvallista ja miellyttävää, Commerford muistelee.

– Kun Audioslave sitten alkoi hahmottua… Tapasimme (tuottaja) Rick Rubinin ja hän sanoi, että meidän pitäisi lyöttäytyä kimppaan Chris Cornellin kanssa. Olimme todella kovia faneja ja luukutimmekin Slaves And Bulldozers -kappaletta sinä päivänä. Hermoilin hänen tapaamistaan ja kauhistelin, etten ole tarpeeksi hyvä tekemään häneen vaikutusta. Se epävarmuus alkoi jo haitata luovaa prosessia, mutta pääsin siitä yli. Me kaikki pääsimme ja saimme bändin aikaan.

– Moni Rage-fani ei kuitenkaan pitänyt bändistä yhtään, sillä puhuttelimme erilaista yleisöä. Olin ylpeä siitä, ettemme olleet Rage emmekä edes yrittäneet tehdä samaa uudelleen vaan astuimme mukavuusalueelta ulos. Se vahvisti varmuuttamme muusikkoina ja teki meistä parempia. Se auttoi myös luomaan myöhemmin Prophets Of Ragen.

Commerfordin mukaan on Cornellin ja Audioslaven ansiota, että hän uskaltaa heittää ideoita Chuck D:n (Public Enemy) ja B-Realin (Cypress Hill) kaltaisille legendoille, ehdottaa muutoksia esimerkiksi sanoituksiin sekä olla rehellinen kollegoilleen ja itselleen.

– Kasvatti hurjasti itsevarmuutta kävellä samaan huoneeseen Chris Cornellin, suuren idolisi kanssa ja tehdä yhdessä musiikkia, kuunnella hänen laulumelodioitaan ja todeta, että hei, minähän voin soittaa tähän näin ja se istuukin kitaran sijaan laulun kanssa yhteen. Audioslave teki minusta paremman muusikon ja lopulta sen, mikä minä olen tänään, Commerford toteaa.

Prophets Of Ragen debyyttialbumi ilmestyy 15. syyskuuta.

Lisää luettavaa