Public Enemy -räppäri syyttää yhtyettään rojaltimaksujen laiminlyönnistä ja imagonsa hyväksikäytöstä – Hakee korvauksia oikeusteitse

Flavor Flav sanoo yhtyeen myös julkaisseen uusimman levynsä ilman räppärin suostumusta.

Räppäri William J. Drayton, joka myös Flavor Flavina tunnetaan, on nostanut kanteen yhtyettään Public Enemyä vastaan. Ikonisen kellokaulan asianajajan tiistaina 29. elokuuta jättämän kanteen mukaan yhtye on jättänyt maksamatta räppärille tälle kuuluvia rojalti- ja tekijänoikeusmaksuja. Aiheesta uutisoi Billboard.

”Draytonin asemasta huolimatta yhtyeen manageriporras ja liittyvät tahot ovat vuosien ajan yrittäneet minimoida hänen rooliaan Public Enemyn bisneksissä samalla, kun he ovat käyttäneet brändin markkinoinnissa vahvasti hyväkseen Draytonin persoonaa ja kuuluisuutta”, kanteessa todetaan.

Sen lisäksi, ettei Flavor Flav ole saanut tuloja kappaleistaan tai osuuttaan oheistuotteiden myynnistä, räppäri sanoo yhtyeen julkaisseen kesällä ilmestyneen Nothing Is Quick In The Desert -albumin ilman tämän suostumusta. Kanteen mukaan räppärillä ei ollut osaa levyn luomisprosessissa eivätkä hänen levylle päätyneet osuutensa olleet lopullisia ottoja eivätkä täyttäneet tämän omia laatuvaatimuksia.

”29. kesäkuuta 2017 tienoilla Drayton sai kauhukseen huomata, että uusi Public Enemy -albumi julkaistaisiin ja hänen kuvaansa käytettiin lukuisissa medioissa levyn markkinoinnissa. Hän ei ollut tietoinen levystä eikä saanut missään vaiheessa kuulla lopullisia miksauksia.”

Flavor Flav hakee korvauksena summaa, joka määritellään myöhemmin oikeudessa.