Vuonna 1991 julkaistiin kappale, joka viitoitti tietä kokonaiselle raskaan rockin genrelle – ja jota Slayerin Kerry King vihaa edelleen

Bring tha noize”, huusivat Anthrax ja Public Enemy yhteisvoimin vuonna 1991 – ja katso, syntyi rapin ja metallimusiikin liitto, joka kohosi vuosituhannen vaihteessa nu metal -buumiksi ja on voimissaan edelleen. Toki räppiä ja rockia oli yhdistelty aikaisemminkin esimerkiksi Aerosmithin ja Run DMC:n yhteisbiisillä sekä Anthraxin omalla I’m the Man -hupailulla, mutta Bring the Noise toi rapin metalliin kaikkein tehokkaimmin ja mieleenpainuvimmin (vai oliko se toisin päin, Public Enemyn biisihän tuo oli alun perin).

Älä kuitenkaan soita kappaletta Slayerin Kerry Kingille, jos hän sattuu tulemaan kylään. Voi tulla sanomista.

”Vihasin sitä, ja he [Anthrax] tietävät sen. Ei se ole mikään salaisuus. Eivätkä he soita sitä kovin usein, kun soitamme keikkoja yhdessä. Ehkä se on siivottu pois heidän setistään”, King sanoi Pittsburgh Post-Gazette -lehden haastattelussa.

”Mekin teimme musiikkia Ice-T:n kanssa 1990-luvulla, mutta se ei ollut samalla tavalla crossover-biisi. Se oli thrashiä, koska Ice-T rakastaa thrashiä. Kun idea yhteisbiisistä esiteltiin meille, ajattelin ensin, etten halua olla mukana jollain räppibiisillä. Ei minulla ole mitään räppiä vastaan, minä pidän räpistä, mutta se ei ole Slayerin juttu. Sitten joku sai idean Ice-T-yhteistyöstä, ja se kuulosti jo paremmalta.”

Höpö höpö, Kerry. Kova biisihän Bring the Noise on. Kuuntele nyt vaikka vielä kerran: