Pulp-basisti Steve Mackey, 56, on kuollut

Yhtye vahvisti suru-uutisen sosiaalisen median kautta.
2.3.2023 17:16

Brittipopyhtye Pulpin basisti Steve Mackey on kuollut. Yhtye ja Mackeyn vaimo Katie ovat vahvistaneet suru-uutisen some-kanavissaan ja asiasta on myös uutisoinut muun muassa Consequence of Sound. Mackey oli kuollessaan 56-vuotias. Katie julkaisi Steve Mackeyn Instagram-tilin kautta basistin joutuneen kolme kuukautta sitten sairaalaan, muttei kerro sen tarkemmin syytä.

Mackey liittyi Pulp-yhtyeeseen vuonna 1989 ja oli mukana kaikilla yhtyeen studioalbumeilla kolmoslevy Separationsista (1992) eteenpäin. Pulpin jäätyä tauolle vuonna 2002 Mackey muodosti yhdessä Ross Ortonin kanssa tuottaja/biisintekijä-duo Cavemenin. Kaksikko teki yhteistyötä muun muassa MIA:n, Florence + The Machinen ja Arcade Firen kanssa. Mackey myös soitti Pulp-keulahahmo Jarvis Cockerin sooloalbumeilla sekä tämän livekokoonpanossa.

Mackey oli mukana Pulpin 2011-2013 reunion-kiertueella. Cocker julkisti kesällä 2022 yhtyeen aktivoituvan keikkalavoille jälleen tänä kesänä, mutta Mackey ilmoitti jo tuolloin ettei lähde mukaan kiertueelle vaan keskittyy muihin musiikki-, elokuva- ja valokuvausprojekteihinsa

Mackey nähtiin myös valkokankaalla Harry Potter ja liekehtivä pikari -elokuvassa (2005), jossa tämä esitti The Weird Sisters -yhtyeen jäsentä. Yhtyeen muita jäseniä esittivät Jarvis Cocker sekä Radioheadin Jonny Greenwood ja Phil Selway.

Lisää luettavaa