Punk-yhtye The Exploitedin fani otti keikan jälkeen yhteen uusnatsien kanssa – puukotettiin kuoliaaksi

Skotlantilaisen punk-legenda The Exploitedin viime viikonlopun keikka Pietarissa päättyi ikävästi, kun uusnatsit puukottivat yhtyeen fanin kuoliaaksi keikna jälkeen sattuneen välikohtauksen päätteeksi. Tapahtumasta uutisoi venäläinen uutismedia Life.

Lifen mukaan 27-vuotias Igor yritti estää uusnatsijoukkoa käyttämästä Sieg Heil -tervehdystä. Kahakan päätteeksi Igoria puukotettiin vatsaan ja puukottaja pakeni paikalta. Lääkintähenkilökunta saapui nopeasti paikalle, mutta Igor menehtyi saamiinsa vammoihin.

Yhtye esitti pahoittelunsa ja surunvalittelunsa uhrin perheelle Facebook-sivuillaan ja alleviivaa, ettei yhtye halua olla missään tekemisissä äärioikeiston kanssa.

– Jos olisimme nähneen jonkun tekevän natsitervehdystä keikallamme, olisimme potkineet hänet itse vittuun. Olemme lopettaneet keikkamme viisi tai kuusi kertaa urallamme väkivaltaisten järjestysmiesten ja yleisössä tapahtuneiden nujakointien vuoksi. Natsi- ja skinimulkut eivät ole koskaan tervetulleita keikoillemme, yhtye tiedottaa.

– Ja te, jotka jauhatte paskaa ja syytätte meitä, miksette tehneet itse mitään, jos näitte tapahtuneen? Keikalla oli kuitenkin 1 700 henkeä paikalla.