Puolikas pitkäsoitto? Steven Wilson teki yllätysjulkistuksen

5.11.2015 21:57

Steven Wilson kertoi juuri Facebook-sivullaan julkaisevansa tammikuun 22. päivä uuden albumin. Levy on nimeltään 4 1/2, ja kuten nimestä voi päätellä, se sijoittuu (ainakin Stevenin omissa ajatuksissa) edellisen eli neljännen sekä tulevan viidennen studioalbumin väliin. Albumilla on mittaa kuuden biisin ja 37 minuutin verran.

Mukana ovat laulaja Ninet Tayeb sekä tuttuja bändikavereita vuosien varrelta: Adam
Holzman, Nick Beggs, Guthrie Govan, Dave Kilminster, Craig Blundell, Marco Minnemann, Chad Wackerman ja Theo Travis.

Steven Wilson saapuu julkaisun myötä Suomeen kahdelle keikalle: 11.2. Tampereen Pakkahuoneelle ja 12.2. Helsingin The Circukseen.

Steven Wilson: 4 1/2
1.    My Book of Regrets (9.23)
2.    Year of the Plague (4.15)
3.    Happiness 3 (4.31)
4.    Sunday Rain Sets In (3.50)
5.    Vermillioncore (5.09)
6.    Don’t Hate Me (9.34)

Steven vieraili viimeksi Suomessa huhtikuussa. Sielläkin nähty Routine-kappaleen taustavideo on julkaistu äskettäin kaiken kansan nähtäväksi. Ohjaajana on Jess Cope ja vierailevana vokalistina Ninet Tayeb.

– Kaikkien satojen kirjoittamieni laulujen joukossa Routinella on erityinen paikka. Se on hyvin surullinen tarina menetyksestä ja asioiden kieltämisestä, mutta lopussa pilvet väistyvät ja tilalle tulee ainakin hyväksyntä, Steven kertoo.

– Koska olin työskennellyt Jessin kanssa kolmella aiemmallakin videolla, tiesin heti kappaleen kirjoitettuani että hän pystyisi tekemään sen kanssa jotain hienoa. Mutta siltikään en osannut varautua videon orgaaniseen kauneuteen ja voimaan. Kun esitämme sitä livenä, katson yleisöön ja huomaan ihmisten liikuttuvan musiikin ja animaation yhdistelmästä. On upea juttu pystyä löytämään runoutta ja kauneutta surusta.

Lisää luettavaa