Pyhä Unplugged järjestetään tänä kesänä netissä – Livestriimin lipputulot käytetään hyväntekeväisyyteen

Aloite striimikeikasta tuli koko festivaalin sydämenä toimivalta SVY-House Bandilta.
21.7.2020 12:33

Perinteinen Pyhä Unplugged -festivaali olisi järjestetty heinä-elokuun taitteessa tänä kesänä jo 22. kertaa, mutta koronarajoitusten vuoksi tapahtuma jouduttiin perumaan. House bandina toimiva SVY halusi kuitenkin tarjota tapahtuman faneille jotain koettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa – niinpä festivaali korvataan Pyhä Unplugged Livestream -keikalla, jota pääsee katsomaan perjantaina 31. heinäkuuta ilmaiseksi netin kautta. Musisoimassa ovat Lenni-Kalle Taipale, Marzi Nyman, Sami Pitkämö, Harri Ala-Kojola, Osmo Ikonen, Anssi Växby, Juha Leinonen, Joonas Kaikko sekä vierailevat artistit.

”Festarin peruuntuminen tuntui kaikissa sielun sopukoissa, vaikka ennusmerkit olivatkin aistittavissa jo viikkoja aikaisemmin. Harmitukseen tuli kuitenkin lohtua kun Lenni-Kalle, Marzi ja Osmo Ikonen soittivat kokoontumisestaan, että nyt tehdään Livestream-konsertti, Pyhä Unplugged on pakko vetää jollakin lailla. Rahaakaan ei sanojensa mukaan kukaan tästä tarvitse, mutta uskollisia tapahtuman kävijöitä ei saa jättää tyhjän päälle. Pakko myöntää, että silmät alkoivat hieman hikoilemaan siinä kohtaa. Mitä jätkiä, ei tollaisia ole olemassakaan”, hehkuttaa Pyhä Unpluggedin taiteellinen johtaja Mato Valtonen.

Keikkaa voi seurata veloituksetta, mutta halutessaan katsojat voivat myös ostaa vapaaehtoisen osallistumismaksun. Tuotoista 80% käytetään Pyhä Unpluggedin keikkapaikkana toimivan, kevään lumivyöryissä mittavia vahinkoja kärsineen Aittakuru-esiintymislavan kunnostustöihin. Loput tuotoista käytetään artistipalkkioihin.

”Rakkaat muusikkomme ehdottivat, että laitetaan vapaaehtoinen pääsymaksu Livestreamiin ja ohjataan tuotto Aittakurun korjaukseen, tulee nimittäin melko kallis remppa. Jälleen piti pyyhkiä silmähikeä. Tunteiden vuoristoradassa väänsimme kättä, että laitetaan nyt edes 20% muusikoille, niin saavat edes bensarahat. Kävin myöhemmin katsomassa paikan päällä Aittakurun tilanteen, näkymä oli aika masentava, mutta sehän korjataan. Tehdään backstagestakin parempi, kunnioittaaksemme artistejamme”, Valtonen toteaa.

Pyhä Unplugged Livestreamin aikataulu:

16:00-18:00 Isä, Poika ja Pyhän Henki (Hannu Nyman ja Marzi Nyman ystävineen)
19:00-21:00 Pyhä Unplugged SVY with Special Guests

Keikat ovat katsottavissa myös jälkitallenteena 7. elokuuta saakka. Livetaltioinnista ja osallistumismaksuista vastaa Liveto.

Lisää luettavaa