Queen-elokuvan traileri sai tuottajasuuruuden takajaloilleen – Kritisoi tuotantoyhtiötä Freddie Mercuryn seksuaalisuuden salailusta

Hannibal- ja American Gods -tuottajan mukaan Mercuryn homoutta peitellään markkinointisyistä.
24.5.2018 09:21

Pitkään työn alla olleesta, Queen-yhtyeestä ja laulaja Freddie Mercurysta kertovasta Bohemian Rhapsody -elokuvasta julkaistiin fanien suureksi iloksi ensimmäinen traileri tiistaina 15. toukokuuta. Tai ei aivan kaikkien, sillä osa faneista kuten tuottaja-käsikirjoittaja-showrunner Bryan Fuller ovat närkästyneet siitä, miten trailerissa sivuutetaan kokonaan Freddie Mercuryn seksuaalinen suuntautuneisuus.

”Onko muita joita ärsyttää se, miten Bohemian Rhapsodyn trailerilla esiintyy homo/bi supertähti Freddie Mercury, joka flirttailee ja tanssii naisen kanssa, mutta ei näytä tämän rakkautta miehiä kohtaan?” American Gods– ja Hannibal-sarjojen käsikirjoittaja ja tuottaja Fuller hämmästelee Twitterissä.

Trailerissa nähdään kohtaus, jossa Freddie Mercury (jota näyttelee Rami Malek) tanssii ja flirttailee naisen kanssa (jonka arvellaan olevan Mercuryn kanssa suhteessa ollut Mary Austin). Mukana on myös hyvin lyhyt ja nopea vilahdus Mercuryn ja miehen, todennäköisesti Paul Prenterin välisestä kanssakäymisestä.

Eräät fanit toppuuttelivat Fulleria ja puolustautuivat sillä, ettei tuotantoyhtiön markkinointitiimi ole luultavasti halunnut ottaa niin lyhyeen pätkään mukaan merkittäviä juonikuvioita, mutta Fullerin mielestä tuotantoyhtiö on päin vastoin tietoisesti ”heteropessyt” trailerin juuri markkinointimielessä.

”Jos [tuotantoyhtiö] olisi ylpeä [Mercuryn] biseksuaalisuudesta, he olisivat viitanneet siihen. Se, että hänet näytetään romanttisissa tunnelmissa naisen muttei miehen (kolmea framea ei lasketa kanssa ei ole biseksuaalisuuden juhlistamista vaan sen piilottamista.”

Eikä traileri ole ainoa asia, josta Fuller on närkästynyt vaan sama ”heteropesu” jatkuu myös tuotantoyhtiö 20th Century Foxin virallisessa elokuvan synopsiksessa, jossa mainitaan Mercuryn ”hengenvaarallinen sairaus”.

”Kyllä, se oli hengenvaarallinen sairaus. Jos tarkkoja ollaan, se oli AIDS. Joka tuli homoseksistä miehen kanssa. Skarpatkaa nyt”, Fuller kuittaa.

Lisää luettavaa