Artisti: Freddie Mercury

Freddie Mercuryn 75-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan edesmenneen laulajalegendan Youtube-kanavalla – katso tästä

Tänään 5. syyskuuta on tullut kuluneeksi tasan 75 Freddie Mercuryn syntymästä. Merkkipäivää juhlistetaan näyttävästi entisen Queen-keulakuvan sosiaalisen median kanavilla. Miehen virallinen Youtube-kanava on yhdistänyt voimansa aids-organisaatio Mercury Phoenix Trustin kanssa ja julkaissut varta vasten merkkipäivää varten tehdyn videon, joka sisältää valikoituja hetkiä Mercuryn uran varrelta.

Oliko George Michael korvaamassa Freddie Mercuryn Queenin laulajana 1990-luvulla? Roger Taylor kommentoi huhua

Freddie Mercuryn muistokonsertti Wembley-areenalla vuonna 1992 oli katkeransuloinen jättimenestys – voimannäyte, jonka aikana lavalla nähtiin vuoron perään sellaiset musiikkimaailman jättiläiset kuin Elton John, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, Guns N’ Roses, Metallica, David Bowie ja George Michael. Koskaan myöhemmin ei saman kaliiperin kokoontumista ole nähty, mahdetaanko koskaan nähdäkään.

Brian May löysi arkistoistaan jotain kiintoisaa – Queenin ystäville lienee tulossa huomionarvoista kuultavaa

Queenista kasvoi 1970-luvulla yksi rockmaailman jättiläisistä, mutta millaisista lähtökohdista yhtye ponnisti liikkeelle? Nyt näyttää siltä, että itse kukin voi pian ottaa tästä omin korvin selvää. Brian May nimittäin löysi arkistoistaan huomionarvoisen tallenteen, joka saattaa hyvinkin päätyä vielä yleiseen jakeluun.

Brian May muistelee haastattelussa Freddie Mercurya, paljastaa entisaikojen Queenin uran kohokohdan

Queenin Brian May ennätti vierailemaan Ison-Britannian Talkradio-aseman Kevin O’Sullivan Show’ssa kertomassa kuulumisiaan. Puheenaiheeksi nousi luonnollisesti myös vuonna 1991 menehtynyt yhtyetoveri Freddie Mercury, jonka elämäntarinaa kerrattiin pari vuotta sitten Bohemian Rhapsody -elokuvassa. Tuoreesta radiohaastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.