Queenin kokoelmalevy lisättiin lapsille tarkoitettuun audiopalveluun – yhtä biisiä lukuun ottamatta

Levyn yhteyteen lisättiin myös varoitus, että kappaleissa voi olla viittauksia huumeisiin ja väkivaltaan.
22.8.2023 18:24

Yoto on lapsille tarkoitettu näytötön audiopalvelu, jota ohjaillaan erillisten korttien kanssa. Kun korttia näytetään Yoto-soittimelle, sen sisällä oleva siru aktivoituu ja lataa Yoton laajasta kirjastosta kortissa märitellyn äänikirjan, podcastin tai vaikka musiikkilevyn soimaan. Näin lapsi voi käyttää Yotoa helposti ja itsenäisesti ilman aikuisen valvontaa.

Yoton kirjastoon lisättiin hiljattain Queen-yhtyeen alkujaan vuonna 1981 julkaistu ensimmäinen Greatest Hits -kokoelma, joka sisältää yhtyeen hittejä vuosien 1974-1980 väliltä. Alkuperäinen kokoelma sisältää kaikkiaan 17 kappaletta, mutta Yotoon lisätyssä versiossa on mukana vain 16; Fat Bottomed Girls on nimittäin joukosta poissa. Mikä ei toisaalta ole ihme, sillä kappaleen sanat ovat ehkä hieman liian härskit Yoton kohdeyleisölle eli 0-9 -vuotiaille lapsille.

Loput kappaleet on kuitenkin lisätty palveluun alkuperäisinä ja sensuroimattomina, mutta kortin yhteyteen on kuitenkin katsottu parhaaksi lisätä huomautus, että vaikka sanoituksissa ei viljellä kirosanoja, käsitellään niissä ”aikuisia teemoja” ja ne saattavat sisältää viittauksia päihteisiin ja väkivaltaan.

”Queen on niitä yhtyeitä, jotka yhdistävät sukupolvia. Tämä on loistava tapa tutustuttaa nuoret musiikin rakastajat Queenin tuotantoon ja se on täydellinen soundtrack keittiössä tanssimiseen, automatkojen yhteislauluihin, ilmakitaran soittamiseen sängyssä ja paljon muuhun”, Yotossa kuvaillaan.

Lisää luettavaa