Queenin tribuutti Elvikselle syntyi melkoisen nopeasti – ja epäilemättä hyvin mukavissa oloissa

Queen, se oikea.

Queenin vuonna 1979 ilmestynyt Crazy Little Thing Called Love lukeutuu yhtyeen tunnetuimpiin ja menestyneimpiin kappaleisiin. Ei hassummin biisiltä, joka syntyi Queen The Greatest -podcastin tuoreimman jakson perusteella melkoisen nopeasti.

Kaksi vuotta aiemmin menehtyneelle Elvis Presleylle kumartava rockabilly-repäisy näet loihdittiin kasaan Brian Mayn ja Roger Taylorin mukaan vaivaisessa 10 minuutissa. Asia nousi esiin, kun yhtyeen yritykset muuttaa levytysprosessiaan seitsemän levyn jälkeen nousivat puheenaiheeksi.

”[Queenille] muodostui tapa, jossa saapastelimme vain studioon ilman ideoita, tai hyvin vähäisillä ideoilla, ja aloitimme tyhjästä”, May muistelee.

”Ensimmäinen juttu jonka teimme, oli Crazy Little Thing…, ja Fred teki biisin kylvyssä noin kymmenessä minuutissa”, Taylor lisää.

May avasi myös hieman Mercuryn kiintymystä rockin kuninkaaseen.

”Hän rakasti Elvistä, ja Cliffiä. Mutta tosiaan, Freddie teki biisin todella nopeasti, ryntäsi paikalle ja nauhoitti sen poikain kanssa. Se oli melkein valmis kun tulin paikalle”, May sanoo.

”Ja mielestäni soundit, jotka [ääniteknikko Reinhold] Mack loihti, nämä hyvin perustavanlaatuiset, hyvin aidot soundit, joihin studion ympäristön äänet vaikuttivat suuresti. Se kuulostaa hyvin aidolta, kaikki kuulostaa alkuperäiseltä rock’n’rollilta.”

Crazy Little Thing Called Love oli Queenin ensimmäinen listaykkönen Yhdysvalloissa.