Queensrÿche-keulakuva lataa suorat sanat musiikkibisneksen nykytilasta – ”Minä todella vihaan sitä”

Larry Marano/Shutterstock/All Over Press

Miltei vuosikymmenen Queensrÿchen solistina kekkuloinut Todd La Torre lataa Metal Express Radion tuoreessa haastattelussa suoria sanoja musiikkibisneksen nykytilasta.

”Rehellisesti sanottuna vihaan bisnestä. En pidä siitä”, mies sanoo. ”Rakastan taidetta, pidän show’sta nauttivista ihmisistä, mutta mitä musiikkibisnekseen tulee, minä todella vihaan sitä.”

”Kun teimme vuonna 2013 levyn [Queensrÿche], muistan että Jimbo — tuottaja ääniteknikko James Barton, joka teki [Operation:] Mindcrimen, Empiren ja Promised Landin — sanoi, ’Levynne on käyntikortti, jolla saadaan ihmiset keikoille.'”, La Torre jatkaa. ”Ajattelin, että ’Oho!’ Hän oli oikeassa, mutta kun ajattelen kaikkea sitä aikaa mitä menee sanoitusten kirjoittamiseen, musiikin säveltämiseen, sovittamiseen — kaiken saamisessa kuntoon — tarvitaan kymmeniä tuhansia dollareita ja promootiota ja kaikkea, ja sitten joku sanoo, että ’Tämä on ihan paskaa.’ Mitä sitä siinä sitten tekee? Mitä musiikkia sinä olet tehnyt ja julkaissut voidaksesi kritisoida tuolla tavoin… Noh, en kutsuisi sitä edes kritiikiksi – se on vain kriittisyyttä. Kritiikki ja kriittisyys ovat eri asioita.”

”Mutta joo, siitä on tullut ihan vitsi”, La Torre sanoo. ”Kun Napster aloitti, kaikki olivat, että ’Pyhä paska!’, ja nyt et enää pysty edes vertailemaan levymyyntilukemia. Rajoja pitäisi muuttaa, sitä mitä pidetään tätä nykyä kultalevyrajana. Ellet sitten kuulu aivan ylimpään kastiin, nuo bändit myyvät ehkä miljoonan tai useamman miljoona albumia. Nykyään se taitaa mennä niin, että jokin 1 500 striimausta vastaa yhden albumin myyntie, joka on säälittävää.”

”Liveaspekti on hauskaa, samoin toveruus bändin kesken, sillä me vitsailemme, nauramme ja pelleilemme jatkuvasti. Mutta onhan se vaikeaa”, mies jatkaa. ”Jos en olisi Queensrÿchessä ja tienaisi sitä mitä tienaan, en tekisi tätä. En olisi bändissä ja yrittäisi pärjätä rundaamalla — en vain tekisi niin. Minun ikäisenäni… parikymppisenä on vielä täynnä kunnianhimoa ja sitä etsii kultaa sateenkaaren päästä. Minulle se ei ole tärkeää. Musiikki on tärkeää, mutta maine ja kaikki muu… tunnustukset ja tietty huomio kyvyillesi on toki hienoa. Mutta muutoin se on todella rankkaa elämää.”

Queensrÿche on tähän mennessä julkaissut La Torren kanssa kolme studioalbumia: vuonna 2013 ilmestyneen Queensrÿchen, tämän kaksi vuotta myöhemmin ilmestyneen seuraajan Condition Hümanin sekä toissavuotisen The Verdictin. Yhtye valmistelee parhaillaan uutta pitkäsoittoa.