Radio Helsinki laajenee Tampereelle ja Ouluun

Laajalla skaalalla ja asiantuntemuksella musiikkia soittava radiokanava sai hakemansa uudet FM-taajudet.

Hyviä uutisia monipuolisempaa radiotarjontaa kaipaaville. Tähän saakka vain pääkaupunkiseutulaisia ilahduttanut (ja netin kautta toki muitakin) Radio Helsinki laajenee kuulumaan myös Tampereella ja Oulussa. (EDIT: Otsikkoa ja sisältöä muokattu. Toisin kuin Radio Helsinki ensin uutisoi, ei Jyväskylä lukeudukaan uuteen kuuluvuusalueeseen.)

Uudistus astuu voimaan vuoden 2020 alussa, jolloin starttaa uusi kymmenvuotinen toimilupakausi.

Radio Helsinki kertoo missiokseen erityisesti kotimaisen musiikkikulttuurin edistämisen: ”se on paikka myös sellaiselle suomalaiselle musiikille, joka jää syystä tai toisesta marginaaliin. Toimitetut musiikin erikoisohjelmat takaavat sisällön laadun ja moniulotteisuuden, ja ne ovat kaupallisilla radioilla harvinainen ilmiö”, julistetaan kanavan tiedotteessa, jossa myös sanotaan että Radio Helsinki soittaa kymmenkertaisesti enemmän biisejä kuin suurimmat radiokanavat.

– Meillä on tämänhetkisten tietojeni mukaan vain yksi elämä – en ymmärrä miksi pitäisi koko ajan kuunnella samoja biisejä, toteaa Radio Helsingin sisältöjohtaja Maria Veitola.

Radio Helsingin musiikkipäällikkönä toimii Henri ”Paperi T” Pulkkinen.

– Olen aina ajatellut, että tämä radio nyt vaan sattuu sijaitsemaan Helsingissä. Ei se ole suunnattu vain helsinkiläisille tai halua olla kuplassa. Sehän on itsestään selvää, että Suomessa tulee kiinnostavaa musaa muualtakin kuin Helsingistä, ja että hyvät sisällöt kiinnostavat muuallakin, Pulkkinen toteaa.

Radio Helsingin omistaa G Livelab -klubiakin pyörittävä Livelaboratorio Oy, jonka omistajana on Muusikkojen Liitto.