Huhut kiristyvät: Radiohead kiertueelle – miten käy Suomen?

Sveitsiläisfestivaali on jo julkistanut pääesiintyjänsä. Brittiyhtyeen uutta pitkäsoittoakin odotellaan saapuvaksi hetkenä minä hyvänsä.

Radioheadin uumoillaan suuntaavan kesäkiertueelle vuonna 2016.

Viitteitä väitteen tueksi saatiin, kun sveitsiläinen, 30.6.–3.7. järjestettävä OpenAir St. Gallen -festivaali paljasti kiinnittäneensä brittiyhtyeen pääesiintyjäkseen.

Radioheadille ”läheisen lähteen” mukaan bändin suunnitelmiin kuuluisi tulevana suvena esiintyminen useilla amerikkalais- ja eurooppalaisfestareilla.

Thom Yorken ja kumppaneiden lavoillepaluun ounastellaan ajoittuvan yksiin orkesterin vielä julkaisemattoman yhdeksännen studioalbumin ilmestymisen kanssa.

Ja sehän saattaa putkahtaa ihan milloin hyvänsä. Lokakuussa 2015 Radiohead-jäsenet perustivat Dawn Chorus LLP -nimisen yhtiön. Samankaltaisia toimenpiteitä on suoritettu joitakin kuukausia ennen h-hetkeä kahden viimeisimmän Radiohead-pitkäsoiton (In Rainbows, 2007 ja The King Of Limbs, 2011) kohdalla.

Viimeksi Radiohead esiintyi livenä marraskuussa 2012.

Edit. 21.1.2016 klo 14:52: Radiohead on vahvistettu myös Barcelonassa 1.5.6. juhlittavan Primavera Soundin pääesiintyjäksi. Tapahtuman traileri alla.