Radiohead-nokkamies elokuvasoundtrackin parissa – Thom Yorke säveltää musiikin kulttiklassikon uusintafilmatisointiin

Thom Yorke seuraa Radiohead-kollega Jonny Greenwoodin esimerkkiä ja kokeilee siipiään elokuvamusiikin maailmassa.

Variety-lehti uutisoi ohjaaja Luca Guadagninon (A Bigger Splash, I Am Love) pestanneen Radiohead-nokkamiehen säveltämään musiikin työn alla olevaan Suspiria-kauhuelokuvan uuteen versioon. Elokuvan tähtinä nähdään Tilda Swinton, Dakota Johnson ja Chloë Grace Moretz.

Alun perin vuonna 1977 julkaistu Suspiria on italialaisen kauhun mestarin Dario Argenton yksi tunnetuimmista elokuvista ja genrensä klassikkoja. Alkuperäisen elokuvan soundtrackista vastasi italialainen Goblin, jonka musiikkia on muiden Argenton elokuvien lisäksi kuultu muun muassa George Romeron Dawn of the Dead -zombiklassikolla. Eli aivan pieniin saappaisiin ei Yorke ole astumassa.

”Yorken kanssa työskenteleminen on minulle unelmien täyttymys. Tavoitteemme on tehdä elokuvasta häiriintynyt ja muuttava kokemus, eikä näin kunnianhimoiseen työhön voi kuvitella parempaa kumppania kuin Thom”, ohjaaja Guadagnino hehkuttaa.

Elokuva on parhaillaan jälkituotannossa. Tarkka julkaisupäivä on vielä avoinna, mutta IMDb:n mukaan elokuva ilmestyy valkokankaille vielä kuluvan vuoden aikana.