Rage Against The Machinen jatko on täysin auki, sanoo Tom Morello – ”Tämä bändi on kuin sormus Taru sormusten herrasta: se ajaa hulluksi”

Kitaristi ei itsekään tiedä, jatkaako bändi keikkailua ja jos, niin milloin.
29.3.2023 12:11

Rage Against The Machine ilmoitti vuonna 2019 palaavansa pitkän tauon jälkeen keikkalavoille. Korona kuitenkin tuli väliin ja yhtye joutui lykkäämään paluukiertuettaan. Lopulta yhtye pääsi kiertämään Pohjois-Amerikkaa kesällä 2022, mutta joutui perumaan kaavaillut kiertueensa Isossa-Britanniassa sekä Euroopassa laulaja Zack de la Rochan akillesjänteen revettyä Chicagon-keikalla heinäkuussa.

Rolling Stone -lehti kyseli bändin kuulumisia kitaristi Tom Morellolta ja tiedusteli, onko bändillä suunnitelmissa soittaa korvaavia keikkoja peruttujen tilalle, jahka laulajan akillesjänne on taas kunnossa. Melko ympäripyöreitä lausuntoja antavan Morellon mukaan mitään ei ole sovittu vaan koko bändin tulevaisuus on täysin avoin.

”Jos lisää keikkoja tulee, ilmoitamme siitä bändinä. Mutta tiedän asioista ihan yhtä paljon kuin sinä, jos totta puhutaan. Juuri nyt olemme toipumispisteessä. Minä teen musiikkia ja kaikenlaista muuta”, Morello toteaa eikä anna yksiselitteistä vastausta toimittajan kysymykseen, onko bändi tauolla vai ei.

”Meidän tilalle ei ole määritelmää. Tämä bändi on kuin sormus Taru sormusten herrasta: se ajaa hulluksi. Se ajaa toimittajat hulluiksi, se ajaa alan ihmiset hulluiksi. He haluavat sitä niin, että se ajaa heidät hulluiksi. Jos Rage soittaa keikkoja tai jos Rage ei soita keikkoja, kerromme siitä. Jos on jotain uutisoitavaa, kerromme siitä kollektiivina.”

”Keskustelut, joita olen kiertueen jälkeen käynyt muiden jäsenten kanssa, ovat käsitelleet elämää. Sitä on vaikea kuvailla. Ymmärrän, että tämä on haastattelu ja haluat vastauksia, mutta sitä on vaikea selittää. Olemme bändi, joka on tehnyt kolme levyä ja joka kiertää hyvin harvoin. Olemme tavallaan kuin yksisarvinen. Suurimman osan aikaa bändi ei ole missään tilassa, jos ymmärrät mitä tarkoitan.”

Rolling Stonen toimittaja yrittää kuitenkin sitkeästi kaivaa Morellolta selkeämpää vastausta ja sanoo lukijoiden saavan Morellon kiertelystä ja kaartelusta sen kuvan, että de la Rocha olisi menettänyt jälleen kiinnostuksensa bändiin. Morellon sanainen arkku ei sitkeästä utelusta huolimatta kuitenkaan aukea yhtään sen enempää.

”Jos Rage Against The Machine jää tauolle, me sanoisimme niin. Mutta niin ei ole tapahtunut. Ymmärrän, että tämä turhauttaa. On turhauttavaa jos et tiedä, oletko bändissä vai et! Mutta se on johtanut myös mahtavaan musiikkiin”, Morello toteaa.

”19 keikkaa 11 vuodessa. Kolme levyä 30 vuodessa. Olemme tyystin erilainen bändi kuin mikään muu, jota olet koskaan haastatellut. Meidän dynamiikkamme on todella, todella erilainen. Voin sanoa vain sen, että rakastan muita jätkiä ja musiikkia.”

Lisää luettavaa