Uudet Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkaat ovat selvillä – mukana muun muassa Iron Maiden, Soundgarden ja Rage Against the Machine

1.2.2023 21:16

Vuoden 2023 Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkaat ovat julki. Rock- ja metallipuolelta listalle ovat päätyneet Iron Maiden, Soundgarden, Rage Against the Machine, Sheryl Crow, The White Stripes, Warren Zevon ja Joy Division/New Order. Kattauksen popimpaa puolta edustavat Kate Bush, Cyndi Lauper ja George Michael. Muita ehdokkaita ovat r&b-kokoonpano The Spinners, countrylegenda Willie Nelson ja hip hop -aktit Missy Elliott ja A Tribe Called Quest.

Iron Maiden, Rage Against the Machine, Soundgarden, Bush, The Spinners ja A Tribe Called Quest ovat olleet ehdolla aiemminkin. Missy Elliott ja The White Stripes ovat puolestaan päässeet ehdolle heti kelpoisuusvaatimuksen täytettyään (molempien ensilevytyksen julkaisemisesta on kulunut vähintään 25 vuotta).

Kunniagalleriaan pääsijät julkistetaan toukokuussa ja itse gaala on luvassa syksyllä.

”Tämä huomionarvoinen ehdokaslista kuvastaa Rock & Roll Hall of Famen kunnioittamien ja juhlistamien artistien musiikkia ja monimuotoisuutta”, Rock and Roll Hall of Fame Foundationin päämies John Sykes kommentoi. ”Nämä artistit ovat luoneet omat soundinsa, jotka ovat jättäneet jälkensä useisiin sukupolviin ja vaikuttaneet lukemattomiin heidän jalanjälkiään seuranneisiin.”

Lisää luettavaa