Raindrops Keep Fallin’ on My Head -klassikon laulanut B.J. Thomas on kuollut

Derek Storm/Everett Collection/All Over Press

Popin, countryn ja gospelin parissa uransa luonut, moninkertainen Grammy-voittaja Billy Joe Thomas on kuollut. 78-vuotiaana menehtynyt muusikko sairasti keuhkosyöpää.

Thomas varttui Houstonissa ja löi itsensä läpi gospel-tyylisellä coverilla Hank Williamsin I’m So Lonesome I Could Cry -kappaleesta vuonna 1966. Kaksi vuotta myöhemmin hän palasi hittilistoille The Eyes of a New York Womanilla sekä Hooked on a Feelingillä. Vuonna 1975 hän kirjasi nimiinsä jälleen yhden jättihitin (Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song -kappaleella. Samana vuonna hänen Home Where I Belong oli yksi ensimmäisistä platinamyyntiin yltäneistä gospel-albumeista.

Miehen tunnetuin kappale oli kuitenkin vuonna 1969 julkaistun Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat -elokuvan soundtrackilta löytyvä Raindrops Keep Fallin’ on My Head. Kappale palkittiin parhaana laulun Oscarilla, ja se on ikuistettu myös Grammy Hall of Fameen.

Thomas kertoi kappaleen menestyksen vauhdittaneen hänen lääke- ja alkoholiaddiktiotaan, joka sai alkunsa jo teini-iässä houstonilaisen levytuottajan ehdotettua hänelle amfetamiinin käyttöä energian lisäämiseksi.

Thomas takoi pophittejä pitkin 1970-lukua ja menestyi erityisesti gospelin parissa voittaen muun muassa kaksi Dove-palkintoa sekä viisi Grammyä. Musiikin lisäksi Thomas näytteli elokuvissa kuten Jory ja Jake’s Corner.