Randy Rhoadsin kuoltua ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä Ozzyn bändistä, muistelee Rudy Sarzo – ”Pakeneminen oli ainoa keino käsitellä asiaa”

Rudy Sarzo.
Amy Harris/Shutterstock/All Over Press

Basisti muistelee menettäneensä soittamisen ilon tyystin kitaristin traagisen kuoleman jälkeen.

Entinen Quiet Riot- ja Ozzy Osbourne -basisti Rudy Sarzo muisteli Randy Rhoadsin traagista kuolemaa sekä aikoja heti kitaristilegendan kuoleman jälkeen tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa. Sarzo sanoo tienneensä heti, ettei Ozzy Osbournen bändi tule olemaan enää koskaan sama ilman Rhoadsia, joka menehtyi lento-onnettomuudessa kesken kiertueen vuonna 1982 ja siksi hän päätti erota bändistä niin nopeasti kuin pystyi.

”En millään pystynyt näkemään itseäni mukana enää sovittujen keikkapäivien jälkeen. Miten olisimme voineet jatkaa ilman Randya? Minulle hän oli sen yhdistelmän toinen osa. Minulle Ozzy oli yhtä kuin Randy ja Ozzy – he kaksi kantoivat koko bändiä. Joten kun Randy ei enää ollut kanssamme, ja siihen päälle lisättiin se, miten traagisesti hän menehtyi… Olisin ehkä voinut jatkaa, mutta mikään ei ollut enää ennallaan”, Sarzo muistelee.

Asiaa ei myöskään auttanut se, että bändille ei suotu suruaikaa, sillä kiertue jatkui jo kymmenen päivää Rhoadsin hengen vaatineen onnettomuuden jälkeen.

”Yleisön edessä soittamisesta kumpuava ilo katosi nopeasti. Noin viikko sen jälkeen kun palasimme takaisin tien päälle soitimme Madison Square Gardenissa ja itkin koko keikan ajan. Katsoin yleisöä ja se näytti Randyn ruumiinvalvojaisilta. Joka puolella oli kylttejä: ’Kaipaamme sinua, Randy. Jumala siunatkoon sinua’. Katsoin Ozzya ja mietin, miten uskomatonta rohkeutta vaatii, että pystyy laulamaan sellaisessa tilanteessa. Tiedän, että hän kärsi ja käsitteli tuskaa omalla tavallaan. Minä en tiennyt muuta tapaa kuin juosta. Minulla ei ollut silloin surun käsittelemiseen niitä samoja työkaluja jotka minulla on nyt, vaan tuolloin pakeneminen oli ainoa keino käsitellä asiaa.”