Raskasta asiaa: The Haunted, Nicole, The Exploited, Amon Amarth ja Entwine

Slayerin Kerry Kingin takavuosien suosikkiyhtye, ruotsalaisyhtye The Haunted, on saanut rivinsä taas järjestykseen vähintäänkin haastavien vaiheiden jälkeen.

Kuten jotkut saattavat muistaa niin laulaja Peter Dolving poistui kuvioista vuonna 2012 – ne kuuluisat ovet paukkuen. Miehistönvaihdokset eivät kuitenkaan jääneet tähän, sillä myös kitaristi Anders Björler sekä rumpali Per Möller Jensen lähtivät ryhmästä. Andersin veli Jonas ja toinen kitaristi Patrik Jensen hengähtivät hetken ja pestasivat mukaan The Hauntedissa jo takavuosina vaikuttaneen laulaja Marco Aron. Uusi kokoonpano täydentyi, kun mukaan tulivat rumpali Adrian Erlandsson (Paradise Lost, At The Gates) ja kitaristi Ola Englund (Six Feet Under).

Nykyisen The Hauntedin ensimmäinen näyte on Eye Of The Storm -single, jonka nimibiisi soundaa tältä:

Suomalaisyhtye Nicole on puolestaan videopuuhissa. Syyskuun ilmestyneeltä Hävityksen huoneet -kiekolta on nyt kuultavissa ja nähtävissä kappale Harha – niin muuten, tähän teokseen liittyy myös kilpailu ja lisätietojahan löytyy täältä:

Skottilainen punklegenda The Exploited on taas tekemässä laajamittaista paluuta. Pitkän linjan yhtye on allekirjoittanut levytyssopimuksen Nuclear Blast Recordsin kanssa ja yhtiö julkaisee maaliskuun puolivälissä uudelleen The Exploited -levyt The Massacre, Beat The Bastards ja Fuck The System. The Exploited työstää toki uuttakin materiaalia ja tuleva pitkäsoitto on skottibändin ernsimmäinen yli kymmeneen vuoteen.

Tsekatkaapa esimerkiksi kiekot Beat The Bastards ja Fuck The System jo nyt – loistavaa kamaa:

Myös Amon Amarth on julkaissut uuden promotionaalisen videon. Nykypäivänä ei törmää kovinkaan usein tällaisiin teoksiin… Deceiver Of The Gods -albumin Father Of The Wolf on nimittäin saanut ympärilleen seuraavan kaltaisen, vähintäänkin eeppisen yli 10-minuuttisen kuvallisen asun:

Suomalaisyhtye Entwine taas heräilee hiljalleen talvihorroksesta. Jo useamman studioalbumin julkaisseen lahtelaisporukan edellinen levy Painstained ilmestyi vuonna 2009, mutta bändi on nyt vetäytynyt nauhoituskompleksin uumeniin. Luvassa on siis uusi pitkäsoitto myöhemmin tänä vuonna.