Rex Brown kertoo Panteran tuhosta: ”Se oli rankkaa aikaa. Se todella oli.”

15.12.2016 12:28

Loudwire kutsui Wikipedia: faktaa vai fiktiota -peliinsä vieraaksi Panteran basistina tunnetun Rex Brownin. Juttutuokiossa riitti asiaa kevyemmistäkin jutuista – kuten saiko se Vulgar Display of Powerin kansikuvan tyyppi 30 vai 31 nyrkiniskua kuvauksissa – mutta loppupuolella puhe kääntyi raskaampiin aiheisiin.

Brownilta kysyttiin Panteran loppuajoista ja siitä, kuinka Phil Anselmo ja Abbottin veljekset Vinnie Paul ja Dimebag Darrell syyttivät toisiaan mediasssa milloin mistäkin aiheesta. Anselmon kanssa Downissa musisoinut Brown ei halunnut valita riidassa puolta.

”En ollut kovin innoissani siitä, miten Vinnie Paul ja Phil viestivät keskenään median välityksellä. Minusta se oli täysin tarpeetonta. Olisimme voineet hoitaa ne ongelmat keskenämme kuten olimme aikaisemmin tehneet”, Brown kertoo haaastattelussa.

Brown mainitsee koko bändin olleen lopen uupunut ja levähdystauon tarpeessa. Yhtye oli selvästi kulkenut yhden tien loppuun ja tuolloin olisi pitänyt suunnitella, mitä seuraavaksi, mutta sen sijaan jäsenten välit tulehtuivat tulehtumistaan.

”Phil ei ottanut vastaan puheluita keneltäkään. Yritin kyllä kaikkeni ja pyysin Anselmoa soittamaan Abbotteille. Mutta minulle syntyi kaksoset vuonna 2000 ja seurasin tuolloin heidän varttumistaan”, Brown kertoo.

”Se oli rankkaa aikaa. Se todella oli. Olimme painaneet duunia jo viiden vuoden ajan ennen kuin saimme edes jalkamme oven väliin, joten tuossa vaiheessa tarvitsimme tosissamme taukoa.”

Pantera lopetti toimintansa vuonna 2003. Abbottit perustivat heti perään Damageplanin, ja seuraavana vuonna Dimebag Darrell ammuttiin kesken keikan Ohion Columbuksessa. Vinnie Paulin ja Phil Anselmon välit ovat edelleen poikki.

Lisää luettavaa