RIP Varg Vikernesin Youtube-kanava – Burzum-muusikko joutuu julkaisemaan tilityksensä nyt muualla

6.6.2019 09:23

Google siivoaa Youtube-palvelusta kaikenlaisia vihapuhetta, natsi-ihannointia ja päättömiä salaliittoteorioita viljeleviä kanavia. Näissä merkeissä vasaran alle jäi myös Varg Vikernesin ”Thulean Perspective”, jolla black metalin keskushahmo julkaisi kaikenlaisia valkoista ylivaltaa ajavia vuodatuksia. Voi sentään.

Asian nostaa esille Consequence of Sound. Vikernes ei ole liiemmin himmaillut videoissaan: kun 1990-luvun black metal -kuvioita käsittelevä Lords of Chaos -elokuva tuli ensi-iltaan, Vikernes puhisi kiukusta, kun häntä esittämään oli pestattu ”paksu juutalaisnäyttelijä”. Aikaisemmin Vikernes on kannustanut seuraajiaan ”suojelemaan rotuaan”, ja hän on käyttänyt huomattavasti aikaa ja energiaa todistaakseen, ettei ihmislaji ole oikeasti lähtöisin Afrikasta kuten tutkijat opettavat. Koska sellainen ajatushan ei valkoiselle herrarodulle sovi.

Vikernes tuomittiin vuonna 1994 Mayhem-yhtyeen Øystein ”Euronymous” Aarsethin murhasta, lukuisista tuhopoltoista ja muista rikoksista 21 vuodeksi vankeuteen. Hän istui vankilassa lopulta 15 vuotta ja pääsi ehdonalaiseen vuonna 2009. Tämän jälkeen Vikernes on julkaissut kirjavantasoisia äänitteitä sekä pitkän rivin Youtube-videoita. Missä lie jatkaa toimintaansa tämän jälkeen.

Lisää luettavaa