Ritchie Blackmoren mielestä Deep Purple ei toimi nyt aivan järkevästi

12.9.2016 07:57

Blabbermouth nosti esille heinäkuisen radiohaastattelun, jossa kitaristilegenda Ritchie Blackmore kommentoi vanhan yhtyeensä Deep Purplen tekemisiä. Blackmore vieraili hollantilaisen Radio Veronican lähetyksessä ja kertoi muun muassa siitä, miten Purplen ja hänen nykyinen yhtyeensä Blackmore’s Nightin kiertuetottumukset eroavat.

Blackmore soitti Deep Purplessa vuosina 1968–75 ja 1984–93. Hän jätti yhtyeen lopullisesti 17.11.1993 Helsingissä soitetun konsertin jälkeen.

”Mielestäni he lypsävät bändiään vähän liikaa. He vain jatkavat ja jatkavat. Jos olisin heidän asemassaan, pitäisin vaikka viiden vuoden tauon tai jotain”, Blackmore sanoi ja jatkoi:

”Minusta he työskentelevät liian kovaa tahtia. Syytän heidän manageriaan. Tunnen hänet, ja hänessa on vähän orjapiiskurin vikaa. Ensin he kiertävät Pohjois-Intiaa, sitten he lähtevät Australiaan, sitten Etelä-Amerikkaan, ja tuollainen tahti alkaa näkyä. Jotkut heistä sairastelevat pahasti, Ian Gillan varsinkin. Minusta heidän pitäisi pysähtyä ja levätä, mutta se on heidän asiansa.”

71-vuotias Blackmore pitää itse leppoisammalla tahdilla kiertämisestä. Jatkuva rundaaminen vain väsyttää ja saa bändin riitelemään.

”Esimerkiksi tällä viikolla meillä on muistaakseni kaksi keikkaa. Tavallisesti managerimme sanoisi, että jotta tienaisimme kunnolla, meidän pitäisi soittaa viisi keikkaa viikossa. Kieltäydyn sellaisesta”, Blackmore sanoo.

”Näin pysymme virkeinä. Soitamme keikan huomenna, pidämme neljä päivää vapaata ja sitten soitamme taas jotain neljä tuntia, koska pystymme siihen. Ennen vanhaan se oli tunti ja 20 minuuttia, jonka jälkeen olimme aivan poikki ja lähdimme kohti seuraavaa kaupunkia.”

”Se tekee kaikesta vaivan arvoista. Tänäänkin hengailemme bändin kesken yhdessä ystävinä, kun taas alati keikkailevien yhtyeiden jäsenet inhoavat toisiaan.”

Lisää luettavaa