Rob Halford kannustaa nuoria heviä kuuntelevia homoja astumaan ulos kaapista – ”Se on yksi elämäsi jännittävimmistä kokemuksista”

Sami Lommi

Judas Priest -keulakuva Rob Halford kertoi hiljattain Billboardille, millaista on olla julkisesti homoseksuaali heavy metalin maailmassa. Haastattelussaan mies puhui erityisesti kaapista tulemisen tärkeydestä.

”Tulet elämään kaksoiselämää, mikäli pysyt kaapissa”, Halford sanoo, osoittaen sanansa erityisesti nuoremmalle polvelle. ”Jos astut ulos, se on suurimmaksi osaksi yksi ilmapiiriä parantavimmista ja jännittävimmistä kokemuksista elämässäsi — mutta sinun tulee valmistautua myös vastareaktioihin. Saimme muutamia kirjeitä, joissa luki ’En tule enää koskaan ostamaan yhtäkään Priest-levyä, poltin juuri kaikki Priest-albumini.’ Ikään kuin se olisi bändin jätkien tai homouden syy. Se on tuollaista trumpmaista hyökkäysmentaliteettia.”

”Me olemme kaikkialla”, Halford jatkaa. ”Homotutkani piippaa jatkuvasti lavalla ollessani. Olen kuin kissoihin hurahtanut äiti, ’Missä kaikki homoni ovat?’ Tiedän heidän olevan tuolla ja näen sitä sosiaalisessa mediassa ja kaikkialla, joten näkyvyyden suhteen erilaista.”

”Haluaisin uskoa, että nuorilla homoseksuaaleilla hevidiggareilla olisi helpompaa kasvaa kuin meillä — tai ainakin minulla — sillä minun kaltaisiani kohdeltiin kuin hylkiötä. Olimme hirvittäviä, likaisia, iljettäviä kauhistuksia — niin meidät nähtiin. Matkaa on vielä pitkälti, emmekä ole lähelläkään maalia, mutta emme suurimmaksi osaksi enää piileskele ja tilanne on parempi kuin minun kasvaessani.”

Halford astui julkisesti ulos kaapista vuonna 1998 MTV Newsin haastattelussa.