Rob Halford on toiminut vaikuttajana monille, mutta kuka on mahtanut vaikuttaa eniten Metallijumalaan itseensä? Vastaus on selvä

Judas Priest -keulakuva Rob Halford lukeutuu epäilemättä heavy metalin historian vaikutusvaltaisimpiin hahmoihin, mitä tulee miehen laulutavasta ja esiintymisestä mallia ottaviin jälkipolviin. GQ:n tuoreessa haastattelussa Halford paljastaa, kuka on hänen suurin vaikuttajansa.

”John Lennon”, Halford toteaa ykskantaan. ”Olen aina ollut, ja tulen aina olemaankin suuri The Beatles -fani. Mielestäni hänen pyrkimyksensä kohti maailmanrauhaa oli uskomattoman liikuttavaa ja voimakasta. Hän oli maailmanrauhan lähettiläs. Hän ei ollut Gandhi – hänellä oli aiheeseen erilainen lähestymistapa –, mutta hän pyrki samaan.”

”Kun siihen lisätään uskomaton musiikki jota hän teki Paul McCartneyn kanssa, niin musiikillisesti kuin minulle henkilökohtaisestikin, kuinka hän käyttäytyi, ja kuinka hänellä oli järkähtämätön usko itseensä, niin hän on suurin kaikista. Hänellä oli lahja, puhetaito sitouttaa ihmisiä ja selittää tuntemuksiaan. Olen varma, että hän tekisi edelleen hienoa musiikkia ja vaikuttaisi asioihin mikäli vain mahdollista.”

Haastattelussa jutusteltiin myös siitä, kenet Halford haluaisi nähdä tulkitsevan itseään Metallijumalan elämästä kertovassa hypoteettisessa elokuvassa?

”Haluaisin hänen olevan Britti”, Halford toteaa. ”Nuori Gary Oldman olisi hyvä. CGI:llähän pystyy nykyään tekemään vaikka mitä, eikö? Hän oli tajunnanräjäyttävä Winston Churchillinä ja hän on kansallinen aarre. Hän hoitaisi homman varmasti! Kaikki tämänkaltainen toiveajattelu on hauskaa.”